Haberler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Aşı olmayanlardan otobüse binerken ya da sinemaya girişlerde PCR testi istenebilir

Güncelleme:

Türkiye'de koronayla mücadele hız kesmeden devam ederken vaka sayısının 30 bine yaklaşması endişeleri de beraberinde getirdi. Aşı olmayanlara yönelik kısıtlama gelip gelmeyeceği tartışma konusu olurken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca merak edilen soruları yanıtladı. Aşısızlara kısıtlama konusunda zorlamadan yana olmadığını belirten Bakan Koca, aşı olmayanlardan yolculuk yaparken veya sinema ile tiyatro gibi kapalı alana girişlerde PCR testi istenebileceğini ve bu konuyu tartıştıklarını ifade etti.

Yaz başındaki normalleşme süreciyle birlikte koronavirüs vaka sayılarında meydana gelen artış durdurulamıyor. Dün kaydedilen 24 saatlik verilere göre 26 bin 822 vaka tespit edilirken vefat sayısı ise 122 oldu. İyileşen hasta sayısı 6 bin 96 olurken toplam 262 bin 48 test yapıldı.

"AŞINIZI OLUN, KALABALIKLARDAN UZAK DURUN"

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı tablodaki bu kaygı verici rakamlarla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Vaka sayıları sınır kabul ettiğimiz 20 bin sınırının çok üzerinde. Vaka sayılarını bu sınırın altına indirmek elimizde. Aşınızı olun, kalabalıklardan uzak durun" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Otobüse binerken ya da sinemada aşı olmayanlardan PCR testi istenebilir

TARTIŞMA KONUSU OLDU

Yaşanan bu olumsuz gelişmelerin ardından aşı olmayanlara yönelik kısıtlama gelip gelmeyeceği de tartışma konusu oldu. Günlerdir kamuoyunu meşgul eden tartışmayla ilgili Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi'ye konuşan Bakan Koca önemli ifadeler kullandı.

"AŞI OLMAYANLARDAN PCR TESTİ İSTENEBİLİR"

"Aşı olmayanlara kısıtlama gelecek mi?" sorusuna yanıt veren Bakan Koca, vatandaşların ikna edilerek aşı tereddünün kaldırılmasının daha doğru olduğunu düşündüğünü belirtti. Bakan Koca, "Bazı alanlarda dünyada da yer yer uygulandığı şekliyle vatandaşımızı korumak için aşı olanın yanında aynı uçakta, aynı otobüste, aynı sinemada ya da tiyatroda oturacak olan kişinin o virüsü taşıyıp taşımadığını öğrenmek için PCR testi isteyebiliriz. Çünkü o vatandaşımızın sağlık hakkını da korumak anlamında önemli bazı alanlarda bu uygulama başlanabilir. Bunu tartışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"OKULLARIN MUTLAKA AÇILMASI GEREKİYOR"

Vakaların 30 bin sınırına yaklaşması üzerine okulların yine açılamayacağı endişeleriyle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ben özellikle bu yıl okulların mutlaka açılması gerektiği kanaatindeyim. Üniversitelerle ilgili zaten aşıyı önerdik. Bu anlamda koruyuculuğun giderek daha fazla olacağını biliyoruz. Bu yıl özellikle eğitim boyutuyla bir aksamaya yol açmadan ama tedbirli olarak mutlaka açılması gerektiği kanaatindeyim" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Koronavirüs Aşısı Fahrettin Koca Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (19)

haksız mıyım:

isteyen herkes olabilir. ancak ben olmayacağım inşallah. yan etkileri uzun vadede belli olmayan HATTA ONAM FORMUNDA VERİMLİLİĞİ BİLE KANITLANMAMIŞ OLDUĞU YAZAN BİR AŞIYI ben olmak istemiyorum. issstediğiniz yerden kısıtlayın. işimize dokunmayın nereden kısıtlarsan kısıtla. gerisi sorun değil

89
13
yanıtYanıtla
Nurullah Yıldırım:

Eğer bu tarz uygulamalar gelirse haddinizi fazla zorluyorsunuz demektir artık şu küreselcilerin kıskacında çıkın lütfen, bu tarz bir mobing uygulanamaz kendimi bildim bileli ak parti ye oy vermişimdir eğer bu tarz uygulamalar gelir ise bir daha benim sülalemden 1 oy bile alamazsınız benden, çokta umurumda sinamaya gitmem zaten işe arabamla gidiyorum..

75
15
yanıtYanıtla
sümbülzade vehbi :

AŞI OLSALAR DA O VAKALAR İNMEYECEK ANLAMIYORSUNUZ DEĞİL Mİ? BAZI ŞEYLERDE KESKİN OLMANIZ LAZIM YAPIN 15 GÜN TAM KAPANMA 20 GÜN ÖNCESİNDEN DE HABER VERİN HERKESE PLANINI YAPSIN VAKALAR BİTSİN. HERKES AŞI OLSA BİLE YÜZLERCE VARYANTI VAR FAZ ÇALIŞMALARI BİTMEMİŞ ACİL AŞI ONAYI ALINMIŞ BENCİLLİK ETMESENİZ KEŞKE...

63
27
yanıtYanıtla
TC Keziban Erdönmez:

ramazan bayramından önce 19 gün kapanma yaptı.ne oldu hiç.market ,fırın tatlıcı ıvır zıvır açık kapanma mı olur.millet daha çok sokaktaydı.kapanmayı bile yapamıyorlar..dükkanımıza kira,evimize kira ödüyoruz.esnafı bitirdiler

yanıt2
yanıt0
Coşkun Usta:

Aşı olmayanların, Toplu taşıma, Toplu gösterim olan yerlere girmesi yasaklanmalıdır.Aşı ücretsiz, Devlet daha ne yapsın.Zorla Aşı yaptırılamayacağına göre,Bazı kısıtlamalarla, AŞI OLMAYA ÖZENDİRMEK ,EN DOĞRU YÖNTEM,GİBİ GÖRÜNÜYOR..

14
73
yanıtYanıtla
Muhasebe Mustafa:

DESENE AYDA 300 LİRA KARA GEÇECEZ.OTOBÜSTEN DE KURTULDUK.

yanıt35
yanıt8
Orhan Aytekin:

Keşke taşı taşa vurup ateş cikarsaydim da bu döneme denk gelmeseydim... Ruhsatsiz aşıyı olalım diye nelere muhatap kalıyoruz... Allah'ım sen sabır ver.

67
11
yanıtYanıtla
Muhasebe Mustafa:

YÜCE ALLAH A HAMD OLSUN Kİ AYAKLARIM VAR.ZATEN AVM TİYATRO SİNEMA MAÇ VE DAHA SAYAMADIĞIM BİR SÜRÜ FASSA FİSSO YERE GİTMİYORUM.OTOBÜSE DE BİNMEM.İŞ YERİM YAKLAŞIK 8 KM UZAKTA ÇOK TA ZOR DEĞİL YÜRÜMEK.

60
9
yanıtYanıtla
senar:

Nedir bu ya! kısıtlamak ne! Aşıdan sonrası için Sorumluluk almıyorsunuz ama o ne olacak? Ayrıca aşı'nın bile çözüm olacağı belli değil, aşı olan da covid oluyor. bu iş 2 doz aşı ile bitecek mi? Sonraki adımda 3. doz, 4. doz veya 5. doz yaptırmayanlara yasak gelmeyeceği ne malum. Sürekli aşı olarak mı geçirecez hayatımızı? çok saçma

53
13
yanıtYanıtla
Gokhan Y :

Kapali alanlarda sigara icme yasagi geldiginde de ben cok tepki gostermistim. Sansini deneyenler oldu bir iki sonra her kez bu kurala uymaya basladi. Sasirmadim diyemem. Eskiden asan kesen diklenenlere burda icemezsninz denildiginde kuzu oluyorlar hemen.

yanıt5
yanıt8
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title