Haberler

Sabancı Üniversitesi Matematik Kulübü Matematik Dehalarını Yarıştırıyor

İki aşama olacak şekilde organize edilen yarışmanın ilk ayağı 6 Mayıs Cuma günü, ikinci ayağı ise 11 Mayıs Çarşamba günü yapıldı.

Sabancı Üniversitesi Matematik Kulübü'nün lise öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirdiği "Liselerarası Matematik Yarışması"nın 4.sü Sabancı Üniversitesi'nin Tuzla'daki kampüsünde gerçekleşti.

Sabancı Üniversitesi Matematik Kulübü'nün düzenlediği "Liselerarası Matematik Yarışması"nın amacı; Türkiye'yi gelecekte uluslararası bilimsel arenada temsil edebilecek genç beyinlerin yetişmesine katkıda bulunmak.

Yarışmaya İstanbul, İzmit ve Adapazarı'ndan toplam 47 okul ve 440 lise öğrencisi katıldı. 6 Mayıs Cuma günü yapılan ilk turda, her sınıf düzeyindeki öğrencilere 20 adet çoktan seçmeli soru yöneltildi. En iyi dereceyi yaparak ilk 20'ye girenlere ek olarak; kendi okullarının gönderdiği öğrenciler arasında en iyi dereceyi elde eden öğrenciler arasından komite tarafından seçilen 3 öğrenci daha ikinci aşamada yarışma hakkı kazandı.

Organizasyonun ispat sorularından oluşan ikinci turu ise, 11 Mayıs Çarşamba günü 13.00-16.00 arası gerçekleşti. Bu aşamada katılımcılara 6 adet soru yönlendirildi. Saat 16.00-19.00 arasında ise katılımcı öğrencilerle kampus turu yapıldı ve öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Hangar Cafe'de akşam yemeğine alındılar. 19.00'da Sinema Salonu'nda düzenlenen Sayın Tosun Terzioğlu'nun katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde ise en yüksek başarıyı gösteren ilk üç öğrenciye ilk üç ödülleri ve sorulardan herhangi birine en orijinal yaklaşımı getiren öğrenciye de özgün çözüm ödülü verildi.

Birincilik ve Özgün Çözüm Ödülü: Ebubekir Aktaş, Özel Kasımoğlu Coşkun Fen Lisesi

İkincilik Ödülü: Murat Sayın, Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi

Üçüncülük Ödülü: Fırtına Küçük, İstanbul Atatürk Fen Lisesi

Yarışmada yer alan bazı liseler:

Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi, Özel Bahçeşehir Lisesi, Özel Kasımoğlu Coşkun Fen Lisesi, Özel MEF Lisesi, Heybeliada Anadolu Lisesi, Galatasaray Lisesi, Özel Getronagan Ermeni Lisesi, Özel Kültür Fen Lisesi, Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi, Ataköy Lisesi, Özel Eyüboğlu Fen Lisesi, İstanbul Atatürk Fen Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi, Adnan Menderes Anadolu Lisesi, Enka Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Özel Çırağan Lisesi, İstek Uluğbey Lisesi, Kadiköy Anadolu Lisesi

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title