Haberler

Rusya'dan Gürcistan'a Tehdit

Rusya, Bağımsızlık Elde Etmeye Çalışan Abhazya ve Güney Osetya'nın Gürcistan Tarafından Askeri Saldırıya Maruz Kalması Halinde Askeri Güç Kullanacağı Tehdidinde Bulundu.

Rusya, bağımsızlık elde etmeye çalışan Abhazya ve Güney Osetya'nın Gürcistan tarafından askeri saldırıya maruz kalması halinde askeri güç kullanacağı tehdidinde bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın bölge özel temsilcisi Valeri Kenyaikin, "Askeri bir senaryonun önlenmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Fakat bir savaş patlak verirse vatandaşlarımızı korumak için askeri yollara bile başvururuz. Bunda en ufak bir şüphe yoktur" dedi.

Gürcü kuvvetlerinin Abhazya yakınında toplanmaya başladığı bilgisine sahip olduklarını belirten Kenyaikin, "Yakın bir gelecekte Gürcistan'ın Abhazya'ya karşı askeri eylemde bulunmasını ihtimal dışı görmüyoruz" şeklinde konuştu.

Abhazya ve Güney Osetya, Rusya tarafından kuvvetle desteklenirken, Gürcistan'la bu bölgelerin arasındaki gerginlik de giderek tırmanıyor. Rusya, resmi olarak Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü savunmakla birlikte Kosova'nın bağımsızlığının bu bölgelerin de bağımsızlığına yol açabileceği uyarısında bulunuyor. Rusya, eskiden beri bu bölgelere destek veriyor. Abhazya ve Güney Osetya'da yaşayanların çoğuna son yıllarda Rus pasaportu verildi.

(DPA-EA-EA-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title