Haberler

Rubato İle Başka Şarkının Bu Haftaki Konuğu İrem Derici!

Güncelleme:

Her bölümüyle izleyicilerine eşsiz bir müzik keyfi yaşatan ve kısa sürede hem ekranda hem de dijital ortamda milyonlarca izleyiciye ulaşan Rubato ile "Başka Şarkı" programına bu hafta İrem Derici konuk olacak.

"Şarkıda 'Devler Ligi' gibi önemli müzisyenlerle çalıştık!"

Türkiye'nin usta müzisyenleri Fatih Ahıskalı, Özer Arkun, Göksun Çavdar ve Eralp Görgün'den oluşan Rubato, "Başka Şarkı" programında kendine has yorumu, şarkıları ve canlı performansıyla İrem Derici'yi ağırladı.

İrem Derici, ilk olarak müzikseverlerle buluşturduğu yeni şarkısı "Bazı Aşkla Yarım Kalmalı" şarkısının detaylarını Rubato ile "Başka Şarkı" programında anlattı. Derici, şarkıyı bir buçuk sene önceli Ayla Çelik'in kendisine gönderdiğini söyleyerek, "Ayla şarkıyı bana yolladığı zaman albüm daha yeni çıkmıştı ve bu şarkıyı aceleyle getirmek istemedik. O yüzden doğru zamanı bekledik. Ben de hayatımda şu zamanlarda geçiş dönemindeyim ve bu şarkının bana uğur getirmesini istedim" dedi. Şarkının sözlerinin Ayla Çelik, müziğinin Gökhan Tepe, aranjesinde ise Erhan Bayrak imzası olduğunu belirten Derici, "Şarkıda 'Devler Ligi' gibi önemli müzisyenlerle çalıştık" dedi.

"Babam beni kenara çekip 'Sen ne yapıyorsun?' dedi!"

Müzikal hayatına başladığı dönemlerde hep içinde şarkı söylemek ve sahnede olmak olduğunu söyleyen İrem Derici, "Lisede gruplar kurduk. Yarı zamanlı olarak İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na başladım, sonra Mimar Sinan'a geçtim. Buradan da mezun oldum. Sonra 90'larda bana bir şeyler oldu ve Cazz dinlemeye başladım. Sibel Köse'den eğitimler aldım. O dönem biraz R&B'ye yöneldim. Baktım Türkçe müzik dinlemediğimi ve söylemediğimi fark ettim" dedi. Babasının durumu fark etmesi üzerine kendisini kenara çekip uyardığını anlatan ünlü şarkıcı, "Babam duruma el koydu ve müzik yapacaksan doğduğun memleketin dilinde müzik yapmam gerektiğini söyledi" dedi

"İlk kız kardeşim dünyaya geldiğinde çok ağlayıp üzülmüştüm"

Programda usta sanatçı Kayahan'ın "Emrin Olur" isimli şarkısını seslendiren İrem Derici, şarkının kendisi için özel bir yeri olduğunu söyledi. Ünlü şarkıcı, "İlk kız kardeşim dünyaya geldiğinde tek kız çocuk olmanın verdiği duygularla onu çok kıskanmıştım. O kadar üzülüyordum ki anneme 'Benim pabucum dama atıldı' demiştim. O dönemde bu şarkı yeni çıkmıştı. Şimdi de bu şarkıyı duyduğum zaman o yıllar aklıma geliyor. Ama sonradan anladım ki; ilk göz ağrısı olmak başkaymış. Boşu boşuna ağlayıp üzülmüşüm" dedi. Derici ayrıca, kardeşlik duygusunun çok özel bir şey olduğunu da sözlerine ekledi.

"Beni ben yapan şarkı oldu!"

Programda "Kalbimin tek sahibine" şarkısını da seslendiren İrem Derici, şarkının çok sevildiğini ve Türkiye'de en çok dinlenen ve indirilen şarkılar arasında olduğunu söyledi. Hüseyin Boncuk'a ait "Kalbimin tek sahibine" şarkısının hayatında büyük öneme sahip olduğunu belirten Derici, şarkıyı babasının seçtiğini söyledi. Ünlü şarkıcı, "Babam, bu şarkının 'Samanyolu' şarkısı gibi unutulmayanlar arasına gireceğini önceden bana söylemişti. Ama biz de bu kadar sevileceğini tahmin etmiyorduk" dedi. İrem Derici ayrıca, "Kalbimin tek sahibine" şarkısını " Beni ben yapan şarkı" olarak ifade etti.

"Ağlarken vapuru kaçırdım!"

İrem Derici, programda "Düşler Ülkesinin Gel Git Akıllısı" şarkısının hikayesini de anlattı. Ünlü şarkıcı, "Bu şarkı bana ilk geldiğinde demosunu Sezen Aksu'dan dinledim. Hatta vapur bekliyordum ve ağlamaktan yerlere düştüm. Kafamı bir kaldırdım ki; ne vapur kalmış ne bir şey… Sonra dedim ki; 'Bu şarkıyı ben mi okuyacağım?' Samsun Demir, Sezen Aksu'nun bu şarkıyı benden dinlenmek istediğini söyledi ve bu şarkı bana kariyerimin kapılarını açan şarkı oldu" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Göksun Çavdar Ayla Çelik Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title