Haberler

RTÜK: Atatürk ve Silah Arkadaşlarına Yönelik Hakaret Yoktur

Güncelleme:

RTÜK, TRT'de yayınlanan "Kendi Gökkubemiz" adlı belgeselde, Atatürk ve silah arkadaşlarına yönelik söylemleri ifade özgürlüğü kapsamında sayarak uyarı yapmadı.

RTÜK, TRT'de yayınlanan bir programda, Atatürk ve silah arkadaşları için dile getirilen "Firavunlar gibi yediler, içtiler, kustular. Saraylarda şahane hayatlar sürdüler, Ne utandılar, ne doydular" şeklindeki sözleri, 'ifade özgürlüğü' sayarak TRT'ye uyarı gereği görmedi. Kararda AK Parti'li 4 üyeye bir MHP'li üye de destek verdi.

CHP'Lİ BİLGEHAN ŞİKAYET ETTİ

Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşı İsmet İnönü'nün torunu, CHP Milletvekili Gülsün Bilgehan'ın şikayeti üzerine ele alınan programda şu ifadeler kullanıldı:

"FİRAVUNLAR GİBİ SALTANAT SÜRDÜLER"

"Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular. Firavunlar gibi saltanat sürdüler. Yediler, içtiler, kustular. Bol harcırahlar, hususi vagonlar, yatlar, sürgün ettikleri padişahların saraylarında şahane hayatlar. Zevk, eğlence alemleri. Vur patlasın, çal oynasın. Hergün bayram, hergün seyran. Altta kalanın canı çıksın. Altta kalan halktı, altta kalan köylüydü. Amma nutuklarda, amma afişlerde 'Köylü Milletin Efendisidir' diye yazıyordu. Halkı ve köylüyü, 'efendimiz sensin' diye soydular. Ne utandılar, ne doydular?"

RTÜK: İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ

İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Emir Ulucak, söz konusu ifadeleri "İfade ve düşünce özgürlüğü" olarak değerlendirdi. Ulucak, onaya sunduğu raporunda, "Osman Yüksel Serdengeçti'nin sesinden dinletilen bölümlerde hakaret, aşağılama olmadığı gibi eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler de olmadığı değerlendirilmiş olup, RTÜK Kanunu'nun herhangi bir hükmüne aykırılık olmadığı kanaatine varılmıştır." dedi.

MHP'Lİ ÜYE DE DESTEKLEDİ

Yapılan oylamada, MHP'li bir üye de AK Parti'li 4 üyeyle birlikte aynı yönde oy kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İsmet İnönü Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500

Yorumlar (6)

tatar:

eeee gayet doğru söylemişler. Bu zaten tarihi bir gerçek. .

1
1
yanıtYanıtla
h.evren:

Lan arap kaybol git buradan

yanıt0
yanıt0
turkogul turkMobil-ANDROID:

elbet ulusum milletim gercekleri ogrenicek sonra hesap vakti gelicek

1
0
yanıtYanıtla
İnkredble:

Bu ülkede ifade özgürlüğü vardı da tayyibi eleştirdi diye neden 100lerce kişi hapise atıldı???

1
0
yanıtYanıtla
İzan biraz izan lütfen...Mobil-IOS:

Memleketin herşeyini satanlarla memleketi kuranları kıyaslamak ancak ahmaklara nasip olacak bir özellik....

0
0
yanıtYanıtla
COMCOM:

atatürke bişey diyen yok onu savarona ya hapsedenler e diyecek çok

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title