Haberler

Rotary'den Gençlere Dijital Çağda Liderlik Eğitimi

Güncelleme:

Bu yıl 16-18 Şubat tarihleri arasında Nilüfer Rotary Kulübü ev sahipliğinde "Dijital Çağda Liderlik" Temasıyla Bursa'da gerçekleştirdi.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu gençlere yönelik RYLA, "Rotary Yarının Liderlerini Arıyor" kişisel gelişim seminerlerini bu yıl 16-18 Şubat 2018 tarihleri arasında Nilüfer Rotary Kulübü ev sahipliğinde "Dijital Çağda Liderlik" Temasıyla Bursa'da gerçekleştirdi.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu her yıl farklı içeriklerle gerçekleştirdiği liderlik eğitimi seminerlerinin ilkini bu yıl gençlere yönelik olarak İzmir, İstanbul, Balıkesir, Manisa gibi pek çok ilden yaşları 20 ile 26 arasında değişen 66 genç ile Bursa Adranos Hotel'de gerçekleştirdi. 3 gün süren eğitimlerde ise Yaratma-Test etme, İş Planı-İş Modeli, Sabit Data-Bulut, Performans-Otonomi, Denetleme-Yeteneklendirme gibi geleneksel ve dijital çağda liderlik eğitimleri verildi.

Bora Özkula, Fahrettin Gülener, Hüseyin Özdilek, Necdet Barışıker, Rüştü Bozkurt, Serkan Ceylan ve Toygun Tunçer gibi tiyatro sanatçısı, yazar, iş adamı ve sosyal medya uzmanı mesleğinde uzman konukların yer aldığı programda konuşmacılar, Dijital Çağda gençleri bekleyen konular, ileride geçerli olacak meslekler, gelecek çağda dijital dünyada karşılaşacakları engel ve fırsatlar, 3B Teknolojisi, Endüstri 4.0 ve sonrası oluşacak çalışma koşulları konusunda kendi hayat kesitlerinden de örnekler vererek sunumlar gerçekleştirdi.

Nilüfer Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Yediler, "Geleceğin teknolojisi üzerine gençlerimiz için hazırladığımız üç günlük liderlik eğitim seminerimizin herkes için çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Öyle ki yine kendi oyları ile seçtikleri 5 katılımcı önümüzdeki sene gerçekleşecek olan Ulusal RYLA Programımıza katılmaya hak kazandı. Destek veren kuruluşlara ve programa katılan herkese gönülden teşekkürler" şeklinde konuştu.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu RYLA Komite Başkanı Ender Levent Özkuşçu ise, "Uluslararası Rotary'nin 1971 yılında resmi programı arasına giren RYLA (Rotary Yarının Liderlerini Arıyor) bizim genç lider adaylarımız için her yıldan birden fazla düzenlemiş olduğumuz en değerli ve anlamlı projemizdir. Bizler 18-26 yaşları arasında liderlik potansiyeline sahip gençlerimize eğitim seminerleri düzenlemekteyiz. Bu seminerlerimizde mesleklerinde başarıya ulaşmış birbirinden değerli konuklarımızı genç lider adaylarımızla buluşturmak suretiyle yaşadıkları iyi ya da kötü tecrübelerini, başarıya nasıl ulaştıklarını anlatmalarını sağlıyoruz. Biliyoruz ki en kıymetli verilerin başında yaşanmış tecrübeler ve bunun sonucunda alınan aksiyonlar gelir. İşte bu kıymetli tecrübeleri gençlerimize aktarmak suretiyle iş-meslek hayatlarında bir olay veya duruma birden fazla bakış açısı ile bakabilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Sorgulayan, araştıran, tez ve sentez yapabilen en önemlisi vicdani zekalarını geliştirebilen sosyal sorumluluğu yüksek genç liderler yetişmesine katkı koymak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Balıkesir İstanbul İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title