Haberler

Roman Kadınlardan Şiddete Karşı "Doğaçlama Tiyatro"

Edirne'de, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencileri sahnelenen doğaçlama tiyatro oyununda Roman kadınlarda sahne aldı.

Trakya Üniversitesi (TÜ) International Exchange Erasmus Student Network (IESN) Topluluğu ve Yaşam Sahnesi Tiyatro Topluluğu öğrencileri, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Edirne Cumhuriyet İlkokulunda kadınların yaşadığı sorunları anlatan doğaçlama tiyatro gösterisi yaptı.

Üniversite öğrencileriyle birlikte oyuna katılan Roman kadınlar hem ilk kez sahneye çıkmanın heyecanını yaşadı hem de kadına yönelik şiddete karşı farkındalık mesajı verdi.

TÜ IESN Topluluğu Başkanı Yağız Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan etkinlikle, dezavantajlı kadınlara ulaşmayı ve bilgilendirerek farkındalık çalışması yapmayı hedeflediklerini söyledi.

25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında farklı bir etkinlik yaparak Roman kadınları tiyatro sahnesine çıkardıklarını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bugün farkındalık yaratmak istedik. Bunu uzun ve sıkıcı konuşmalarla değil bizzat kitleye hitap etmek istedik. Bu okul vasıtasıyla ulaştığımız kadın velilerimizi bir araya toplayıp doğaçlama bir tiyatro etkinliği yapmak istedik. Bugünü anmak, bugünün önemini kavramak ve bugünün farkında olmak istedik. Buradaki kadınları gülümsetmek istedik. Doğaçlama bir gösteri yaptık O kadar çok gülmeye ve motive edilmeye ihtiyaçları var ki yaptığımız işin doğru olduğunu fark etmiş olduk."

Etkinliğe destek veren Edirne Kadın Merkezi ve Danışma Derneği (EKAMEDER) Başkanı Şahide Ağaoğlu da kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumun her kesiminin rolü olduğunu belirterek, "Üniversite öğrencileri bizlere gelip bizimle birlikte bir kadına yönelik şiddetle mücadele etkinliklerini birlikte yapmak istediklerini söylediler. Farkındalık oluşturma adına güzel bir etkinlik oldu. Öğrencilerimizle, kadınlarımız bir araya gelip güzel bir gösteri sundular." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title