Haberler

Rize - Hdp'li Altınörs: Kalıcı Barış İçin Hdp Barajı Yıkıp Meclise Girmeli

Hdp'li Altınörs: Kalıcı barış için HDP barajı yıkıp meclise girmeli Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, ülkenin barışa ihtiyacı olduğunu belirterek, 'Bu anlamsız savaşın bitmesi ve kalıcı barışın gelmesi için HDP'nin yüzde 10 barajını yıkıp meclise girmesi gerekiyor' dedi.

Hdp'li Altınörs: Kalıcı barış için HDP barajı yıkıp meclise girmeli

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, ülkenin barışa ihtiyacı olduğunu belirterek, 'Bu anlamsız savaşın bitmesi ve kalıcı barışın gelmesi için HDP'nin yüzde 10 barajını yıkıp meclise girmesi gerekiyor' dedi.

Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde bir düğün salonunda gerçekleştirilen HDP Rize Milletvekili aday tanıtım etkinliğinde konuşan Alp Altınörs, tarımın yıkıma uğradığı, çayın, fındığın sökülmek istendiğini, yoksulluğun, açlığın ve işsizliğin kol gezdiği Rize'ye en çok HDP gerektiğini söyledi. HDP'nin barış demek olduğunu söyleyen Altınörs, 'HDP Karadeniz sahil yolundaki üst geçitlerde ismini gördüğümüz bu ülkenin gençlerinin artık savaşta ölmemesi demektir. HDP kalıcı barış demektir. Halkların, toplumların birbiri ile çatışması değil barış içerisinde bir arada yaşaması demektir. O yüzden Karadeniz'e en çok HDP gerekiyor' diye konuştu.

'SADECE SEÇİM BARAJINI DEĞİL, HES BARAJLARINIDA YIKMAYA GELİYORUZ'

HDP'nin mecliste dereleri savunan tek parti olduğunu ifade eden Altınörs, 'Biz HES'leri yıkmaya geliyoruz. HDP iktidarında yeni yaşamda artık su alınıp satılabilen bir şey olmayacak. Su insanlığın ortak zenginliğidir. Suyu satamazsınız. Suyu borulara koyamazsınız. Suyu, kullanım hakkını özel kişilere şirketlere veremezsiniz. Suyu sadece kullanabilirsiniz ve su yaşamın kaynağıdır. Türkiye'de AKP iktidarı ile yaşamın kaynağı alınır satılır hale geldi. HES'leri barajları yıkmaya geliyoruz. Sadece seçim barajını değil halkımızın su kaynaklarını doğasını kurutan bu HES'leri de yıkacağız' dedi.

'ÜLKENİN VE KARADENİZ'İN BARIŞA İHTİYACI VAR'

Türkiye'nin, Karadeniz'in barışa ihtiyacı olduğunu ifade eden Altınörs şunları söyledi:

'Bu ülke bugüne kadar kaynaklarını savaşa harcadı. Hani bize, 'Kaynak nerede" diyorlar. Bugüne kadar bu savaşa giden kaynakları kimse sorguladı mı? Bu ülkenin can kaynaklarını, gençleri, evlatları bu savaşa kurban verdik. Bu ülkenin ekonomik kaynakları bu savaşa kurban verildi. Artık bu ülkenin ve Karadeniz'in barışa ihtiyacı var. Bu anlamsız savaşın bitmesi için, kalıcı barışın gelmesi için HDP? nin yüzde 10 barajını yıkıp meclise girmesi gerekiyor. HDP yüzde 10 barajını aştığı zaman artık barış, müzakere süreci hiç kimsenin iki dudağı arasında olmayacak. Artık müzakereler bu ülkede sorun çözme yöntemi olarak kurumsallaşacak. Eğer sultanın istediği olursa, Türkiye'de parti anayasası yapılırsa hiçbir konuda, hiçbir meselede müzakere ortamı, diyalog ortamı kalmayacaktır.?

Programın sonunda HDP Rize milletvekili adayları Necmettin Durmuş, Selda Karafazlı ve Turgay Köse katılımcılara tanıtıldı. Rize'de aday gösterildikten sonra akrabalarının reddettiği Rize milletvekili adayı Selda Karafazlı, zor süreçte kendisine destek olanlara teşekkür etti, 'Zorlu bir süreç geçirdik, belki geçireceğiz. Ama birkaç faşistin yaptığı hamleler bizi kesinlikle yıldırmayacak. Provokasyonlara kesinlikle gelmeyeceğiz. Bizler HDP, bizler meclise' dedi. Program halay çekilmesi ve horon oynanması ile sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Alp Altınörs Karadeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title