Haberler

Rize Doğan Çiftinin Hayatını Kaybettiği Heyelanın Nedeni Belli Oldu

Doğan çiftinin hayatını kaybettiği heyelanın nedeni belli olduRİZE'nin Pazar İlçesi Aktaş Köyü'nde dün yaşanan heyelanda toprak altında kalan evde hayatlarını kaybeden 61 yaşındaki Kemal Doğan ile eşi 60 yaşındaki Ümmiye Doğan toprağa verildi.

Doğan çiftinin hayatını kaybettiği heyelanın nedeni belli oldu

RİZE'nin Pazar İlçesi Aktaş Köyü'nde dün yaşanan heyelanda toprak altında kalan evde hayatlarını kaybeden 61 yaşındaki Kemal Doğan ile eşi 60 yaşındaki Ümmiye Doğan toprağa verildi. 25 yıl önce 'sağlam' raporu verilen arazideki heyelana, geçen yıl yöre sakinlerince izin alınmadan yapılan yol çalışmasının neden olduğu tespit edildi. Rize Valisi Erdoğan Bektaş, "Rize coğrafyasında arazi ile oynamadan önce çok düşünmemiz lazım. Yoksa bu tür acı sonuçlarla karşılaşmaya devam ederiz" dedi.

KARI KOCA AYRI KÖYLERDE DEFNEDİLDİ

Pazar Sahil Camisi'nde kılınan cenaze namazına Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Pazar Kaymakam'ı Selçuk Arslan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, İl Afet ve Acil Durum il Müdürü Şakir Kurk ile ailenin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Kılıncan cenaze namazının ardından Ümmihan Doğan Alçılı Köyü'nde, Kemal Doğan ise Aktaş Köyü'nde toprağa verildi. Yakınlarının, çocukları olmayan çiftin ayrı gömülmesini istediği öğrenildi.

ÇÖKEN EVİN ARAZİSİNE VERİLEN SAĞLAM RAPORU TARTIŞMASI

Aktaş Köyü'nde, Ümmiye ve Kemal Doğan'ın heyelan sonucu evlerinin enkazı altında kalarak hayatını kaybetmesinin ardından heyelan riski nedeniyle 1991 yılında Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulunulduğu, bunun üzerine de bölgede teknik inceleme yapıldığına dair rapor ortaya çıkmıştı. Arazinin sağlam olduğuna vurgu yapılan raporda, 'Heyelan tehlikesine karşı endişelenmeye gerek yoktur' ifadelerine yer verilmişti.

Cenaze töreni sonrasında raporu gündeme taşıyan Kemal Doğan'ın kuzeni Yaşar Doğan, 25 yıl önce arazide oluşan açılmalar sonrası Kaymakamlığa başvurduklarını belirterek, "Köyde inceleme yapıldı ve rapor bize verildi. 25 yıl sonra bu durum yaşandı. Ben cahil kafam ile bu duruma uyandım da devletin yetkilileri nasıl uyanmadı?" diye sordu.

HEYELANA GEÇEN YIL YAPILAN YOL NEDEN OLMUŞ!

Bu arada, Doğan çiftinin ölümü ile sonuçlanan olay sonrasında Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün teknik ekipleri tarafından çöken evin arazisinde yapılan incelemede, heyelana, geçen yıl yöre sakinlerince yapılan izinsiz yol çalışmasının neden olduğu tespit edildi. Cenaze namazı sonrası konuyla ilgili açıklama yapan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, heyelan sonucu yaşanan ölümlere üzüldüklerini belirterek, Rize'de zor bir coğrafyada yaşadıklarına vurgu yaptı. Her yağış sonrasında arazilerde kaymalar yaşandığına dikkat çeken Vali Bektaş, çöken evin arazisi için 25 yıl önce verilen 'sağlam' raporuna yönelik şu değerlendirmelerde bulundu:

"Olayın olduğu yerde 25 yıl önce bir müracaat olmuş. Zamanında teknik ekipleri gitmiş, inceleme yapmış ve hayati tehlike olmadığı yönünde görüş belirtilmiş. 25 yıl her hangi bir olumsuzluk yaşanmamış. Geçen yıl vatandaşlar kendi ihtiyaçları için yol açmış. Arazi ile oynanmış. Arkasından da bu olay yaşandı. Rize coğrafyasında arazi ile oynamadan önce çok düşünmemiz lazım. Su hareketlerinin yollarını değiştirmeden, bina ve yol yapmadan önce çok iyi hesap yapmamız gerekir. Yoksa bu tür acı sonuçlarla karşılaşmaya devam ederiz."

"ÖDENEĞİMİZİN YARISI ARAZİYİ SABİTLEMEYE GİDİYOR"

Rize genelinde yağan yağmurlar sonrası oluşan afetler nedeniyle ciddi problemlerle yüz yüze olduklarını ifade eden Vali Bektaş, "Ödeneklerimizin yarısından fazlasını istinat duvarı yapmak, araziyi sabitlemek için kullanıyoruz. Çok eksiğimiz var. Bir çok yerden ihbarlar ve şikayetler alıyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde müdahale etmeye çalışıyoruz. Bu olay yaşandı, keşke yaşanmasaydı. O araziye girmeden, o yolu yapmadan önce teknik elemanlardan görüş alınsaydı böyle bir sonuçla karşılaşılmayacaktı" dedi, bu olaydan ders çıkaracaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdoğan Bektaş kemal doğan AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title