Haberler

Rize'de Sağanak, Sel ve Heyelana Yol Açtı (2)

TEDBİR AMAÇLI BAZI EVLER BOŞALTILDIRize'de dün gece başlayan, bugün de etkisi sürdüren sağanak nedeniyle Salarha, Güneysu ve Çayeli dereleri taştı, bazı köy yollarını su bastı.

TEDBİR AMAÇLI BAZI EVLER BOŞALTILDI

Rize'de dün gece başlayan, bugün de etkisi sürdüren sağanak nedeniyle Salarha, Güneysu ve Çayeli dereleri taştı, bazı köy yollarını su bastı. Yağışın etkili olacağı beklenen kentte birçok köyde ise özelikle dere yataklarına yakın olan bölgelerdeki toplam 5 evde oturanlar, ani sel ve heyelan riskine karşı tedbir amaçlı tahliye edildi. Sağanak nedeniyle bazı köy yolları trafiğe kapanırken, birçok ev ve iş yerini de su bastı. Araçlar ise sularla kaplanan yolda güçlükle ilerledi. Belediye ve İl Özel İdaresine bağlı ekipler, yoğun yağış alan bölgelere giderek çalışma başlattı.

'AŞIRI DERECEDE YAĞMUR YAĞDI'

Merkeze bağlı Akarsu Köyü Muhtarı Bayram Dinç, yoğun bir yağış olduğunu belirterek, "Köyümüze yukarı dağlardan gelen üç menfezimiz tıkandı. Rize'ye aşırı derecede bir yağmur yağdı. Köyümüzde Burhan Demirci'ye ait binanın etrafını su bastı. İçinde olan kadın çocuklar korkudan bağırmaya başladı. Yetkililere haber verdik. Köylüler yukardan gelen suyu kesmek için ağaçları keserek önüne bent yaptılar. Zamanında bu menfezler küçük yapmışlar. Vatandaşlar bu konuda duyarlı olması lazım. Her şeyi akarsulara atıyoruz" dedi.

'ÇOCUKLARI EVDEN AĞLAYARAK ÇIKARTTIK'

Etkili olan yağışın ardından ev ve çevresi suyla kaplanan Burhan Demirci, "Çocuklar beni aradı. 'Evin etrafını su bastı' dedi. Hastanedeydim taksi ile eve ulaştım. Baktım ki evin etrafı perişan. Çocukları ağlayarak evden zorla da olsa çıkarttık. Köylülerin yardımı ile evin komplesini su basmaktan kurtardık" diye konuştu.

'ÇAY TARLALARINDAN KAÇTIK'

Güneysu ilçesi Adacami mahallesinde çay toplarken ani bastıran sağanağa yakalandıklarını ve ardından kaçmak zorunda kaldıklarını anlatan Burhan Kalender de "Sabah hava sağanak yağmurlu denildi. Çay toplamaya çıktık. Yağan aşırı yağmurlarla etrafımızda kopmaların toprak kaymalarının olduğunu gördük. Çay tarlalarından kaçarak aşağıda ki evimize indik. Dereler geldi çay tarlalarında mahsur kalanlar var yardım talep ettik" ifadesinde bulundu.

'PAZARTESİ SABAHINA KADAR SÜRECEK'

Öte yandan Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şakir Kurk ise sağanağın yarın sabaha kadar süreceğini belirterek, şöyle dedi:

"Dün gece başlayan yağmurlar ilimizde etkili oldu. Çok şükür ki kimsenin burnu kanamadı. Sağanaktan dolayı kapanan yollar var. Yetkililer bu yolların açıklaması için çalışıyor. Tedbir amaçlı birkaç evi boşalttık. Yağmur son 24 saatte metrekareye Kalkandere'ye 100 Güneysu ve Çayeli ilçelerimize 80 merkezde ise 70 kilogram düştü. Biz vatandaşlarımızı yine uyarıyoruz. Yağmur pazartesi sabahına kadar sürecek. Dikkatli olmalarını istiyoruz."

Aytekin KALENDER/RİZE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güneysu Çayeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title