Haberler

Ribery En Büyük Hayalini Açıkladı

Bayern Münih’n Fransız yıldızı Franck Ribery bu sezon yine oynadığı futbolla adından en çok söz ettiren oyuncuların başında geliyor.

Milli maç arası sonrası Dortmund'la deplasmanda karşılaşacak olan Bayern'in kazanması durumunda galibiyetin kendisi için şampiyonluk anlamı taşıyacağını ifa eden yıldız oyuncu görüşlerini budesliga.de ile paylaştı.

bundesliga.de: Franck Ribery, Bayern Münih 3-0 kazandığı Augsburg maçı sonrası 1983 yılından bu yana Hamburg'a ait olan 36 maçlık yenilmeme rekorunu kırdı. Ne kadar gururlusunuz?

Ribery: Her rekor harikadır. En harikası da bizim her maçı kazanmamız ve neredeyse hiç yenilmememiz. Bu serinin daha da deva etmesi için her şeyi yapacağız.

bundesliga.de:  Ama gelecek maçınız Dortmund'da

Ribery: Bu kesinlikle sezonun maçı. Bunun için sevinçliyim. Eğer orada kazanırsak 7 puan önde olacağız. Bu da şampiyonluk yolunda sondan bir önceki adım olur.

bundesliga.de: Dortmund'da başarılı olmak için oyun nasıl olmalı?

Ribery: Çok sabırlı oynamamız, acele etmememiz ve yakaladığımız şansları değerlendirmemiz gerekiyor. Ama en önemlisi top kaybetmememiz lazım. Çünkü Dortmund ani ataklarda müthiş tehlikeli.

bundesliga.de:  Peki siz Bayern'de yaşadığınız en son yenilgiyi hatırlıyor musunuz?

Ribery: Dürüst söeylemek gerekirse hayır. Uzun düşünmem gerek.

bundesliga.de:  Nisan 2012 idi. Dortmund'a 1-0 yenildiğiniz karşılaşma.

Ribery: O zaman umarım bizim için o maçın son olması kötüye işaret olmaz.

bundesliga.de:  Sizin için de son aylarda her şey çok iyi gidiyor. Son olarak Augsburg'a mükemmel bir serbest atış golü attınız.

Ribery: Vurulu yapmadan topun başına geldiğimde kendimi çok iyi hissettim. İtiraf etmeliyim ki, mutlaka o atışı yapmak istedim. Mario Götze vuruş öncesi bana yerden vurmamı söyledi. Ama ben son anda başka seçenek kullanmaya karar verdim ve çok sert bir şut attım. Bunun içeri gireceğini biliyordum. Sağ tarafta bir boşluk görüp tam da oradan topu geçirdim.

bundesliga.de:  Böyle durumlarda dünyada yılın futbolcusu unvanını  almayı düşünüyor musunuz?

Ribery: Tabii ki oyun sırasında sıklıkla bunu düşünüyorum. Eğer dünyada yılın oyuncusu seçilmek istiyorsam sürekli iyi performans göstermem gerektiğinin bilincindeyim. Oynadığım oyundan zevk almak ve baskısız oynamak istiyorum. Ama bu unvanı da mutlaka almak istiyorum.

bundesliga.de:  Sırada Fransa Milli Takımı ile Ukrayna'ya karşı paly-off maçları var. Üzerinizdeki baskı ne kadar?

Ribery: İki maç da hem takım hem de ülkemiz adına inanılmaz önem taşıyor. Öneli olan birlik olmamız. Sıkı bir dayanışma ile Brezilya biletini alacağız.

bundesliga.de:  Fransa'nın en büyük umudu olmayı nasıl kaldırıyorsunuz?

Ribery: Böyle bir baskıyı kaldırma hiçbir zaman kolay değil. Ancak artık yeterince tecrübeliyim. Şimdi sadece sonuca etki edecek oyunları oynanamam gerekiyor. Bunun için hazırım.

bundesliga.de:  Takımdaki ortam nasıl?

Ribery: Çok iyi. Son olarak başarılı bir seri yakaladık. Bu da bize özgüven verdi. Şimdi bunu Ukrayna karşısında da sürdürmek istiyoruz.

bundesliga.de:  Ukrayna'yı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ribery: Çok kolay bir eşleşme olmadığı kesin. Bizden kimsenin bu işin kolay olacağına dair bir saniye bile düşünmemesi gerekiyor. Ama korkmamız da gerekmiyor. O zaman evimizde kalmamız gerekir.

bundesliga.de:  Fransa'sız bir Dünya Kupası ne gibi sonuçlar doğurabilir?

Ribery: Tek saniye bile eleneceğimizi düşünmedim. Bunu düşünemiyorum bile. Birezilya biletini alacağımıza eminim.

Tercüme:  Hüseyin Özkök

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Franck Ribery Bayern Münih Augsburg Dortmund Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title