Haberler

Referandum Videosu Nedeniyle İzmir Barosu'nda 3 Yönetici İstifa Etti

Güncelleme:

İzmir Barosunun referandum için hazırlattığı 'hayır' videosunda Hz. Adem ve Hz. Havva'nın karikatürize edilerek yer verilmesi büyük tepkiye neden oldu. Tepkiler üzerine 3 yönetim kurulu üyesi istifa etti.

16 Nisan'da yapılacak olan referandumla ilgili 'hayır' kampanyası doğrultusunda, içeriğinde Hz. Adem ile Hz. Havva'nın da yer aldığı video İzmir Barosu tarafından kamuoyuna sunuldu.

Video, paylaşılmasının ardından tepkilere neden oldu. Videoyu hazırlayan İzmir Barosu Genel Sekreteri Atalay Aksay, yoğun tepkiler üzerine genel sekreterlik görevinden istifa etti.

İKİ YÖNETİCİ DAHA İSTİFA ETTİ

Aksay'ın istifasının ardından Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırma Merkezi Sorumlusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Nuriye Kadan ile Yönetim Kurulu Üyesi avukat Cem Cemal Çoşan da sorumlu oldukları komisyonlardan istifa etti.

İstifaların ardından toplanan İzmir Barosu Yönetim Kurulu, genel sekreterliğe Çocuk Hakları Merkezi sorumlusu avukat İlke Erol'u getirdi.

Yönetimdeki bu değişiklik İzmir Barosunun internet sayfasında paylaşıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title