Haberler

Prof. Dr. Pekünlü Cezaevinden Tahliye Edildi

İzmir'de başörtülü öğrencinin eğitim hakkını engellediği gerekçesiyle hapis cezası alan Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Astronomi Bölümü eski öğretim üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü, 4,5 ay kaldığı Foça Açık Cezaevi'nden tahliye edildi.

Pekünlü'nün avukatı Murat Fatih Ülkü, yaptığı açıklamada, tahliye saatinin daha önce 14.00 olarak bildirildiğini, erken tahliye nedeniyle karşılama programının da iptal olduğunu söyledi.

Ülkü, müvekkilinin Anayasa Mahkemesi kararları gereğince öğrencileri uyardığını savundu.

Pekünlü hakkında başörtülü başka öğrencilerin açtığı davalar ise henüz sonuçlanmadı.

-Olayın geçmişi

EÜ öğrencisi Fatma Nur G, 2011 yılında Fen Fakültesi binası girişinde Prof. Dr. Pekünlü'nün özellikle derslere giriş saatlerini takip ettiğini, bölüm binasının kapısına geldiğinde karşısında dikilerek başörtülü olarak okula girmesini engellediğini, ardından cep telefonuyla fotoğrafını çekerek hakaret ettiğini öne sürmüş ve bunun üzerine peruk takarak çözüm bulmaya çalıştığını belirterek, davacı olmuştu.

Yapılan yargılama sonucunda, Pekünlü'ye "aykırı olarak eğitim ve öğretim hakkını engellemek suçundan" 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmiş, bu karar Yargıtay tarafından da onanmıştı.

Dava sürecinde YÖK'ün başlattığı soruşturma sonucunda görevden alınan Pekünlü, daha sonra emekliye ayrılmıştı.

Pekünlü, 27 Kasım 2014 tarihinde Foça Cezaevi'ne giderek teslim olmuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Ege Üniversitesi Rennan Pekünlü İzmir Foça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title