Haberler

Prof. Dr. Kuşoğlu "Sanat ve Şehir" Konusunu Anlattı

Güncelleme:

Prof. Dr. Mehmet Zeki Kuşoğlu "Sanat ve Şehir" konusunu anlattı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği konferansta "Sanat ve Şehir"i anlatan Prof. Dr. M. Zeki Kuşoğlu, bazen bir sanatın diğerine taban oluşturduğunu belirterek, "Biz ilkokulda sanatı öğrenseydik, bugün bu kadar kötü alışkanlığımız olmayacaktı" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen konferansta birçok sanat dalında uzman olan Prof. Dr. Mehmet Zeki Kuşoğlu "Sanat ve Şehir" konusunu anlattı.

Büyükşehir Belediyesi Koyunoğlu Şehir Müze ve Kütüphanesi'nde düzenlenen programda görsel sanatların her zaman birbirini etkilediğini ifade etti. Bazen bir sanatın diğerine taban oluşturduğunu dile getiren Kuşoğlu, "Sanat öyle bir şey ki, Süleymaniye Camii olmasaydı Yahya Kemal 'Süleymaniye'de Bayram Sabahı' isimli şiiri yazamazdı. O yazılmasaydı bestesi de yapılamazdı. Bazen bir görsel diğerine taban oluşturur. Biz ilkokulda sanatı öğrenseydik bu kadar kötü alışkanlıklarımız olmayacaktı. Kulüplerimiz olacaktı. Birçok alanda birçok faaliyetimiz olacaktı. Halk oyunlarımızı, musikimizi, şiirimizi öğrenecek, bunlarla da çağdaş kimliği oluşturacaktık. Ben İngiliz gibi resim, İtalyan gibi heykel yaparsam 'gibi' yapmış olurum. Taklit asıllarından daima kötüdür" dedi.

Türkiye'de tarihi eserleri aslına uygun olarak restore edecek ustalar bulunmadığını kaydeden Kuşoğlu, yurtdışında yılda birkaç yüz tane müzayede kataloğu yayınlandığını, çoğunun Türkiye'den götürülen eserler olduğunu vurguladı.

Herkesin yaptığı mesleğinin yanında bir de sanatla uğraşmasının önemine dikkat çeken Prof. Kuşoğlu, "Mesleğinin yanında meşrebi olmayan insan kendini ölüme mahkum etmiştir. Her insanın mesleğinin yanında meşrebi de olmalıdır" diye konuştu.

Davetliler tarafından büyük ilgiyle takip edilen konferansın sonunda Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tahir Akgemci, Prof. Dr. Kuşoğlu'na Büyükşehir Belediyesi yayınlarından Mesnevi hediye etti.

Konferansın ardından Prof. Dr. M. Zeki Kuşoğlu, eşi Sevinç Kuşoğlu ve kızı Aslıhan Kuşoğlu'nun eserlerinden oluşan serginin açılışı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Kuşoğlu ailesine konferans ve sergi nedeniyle teşekkür ederek, serginin hayırlı olmasını diledi.

150 ESERDEN OLUŞAN SERGİ 21 MAYIS'A KADAR GEZİLEBİLECEK

Sedef kakma, gümüş kakma, altın oyma, gravür ve karışık teknikle yapılmış 150 eserden oluşan sergi 21 Mayıs'a kadar Büyükşehir Belediyesi Koyunoğlu Şehir Müze ve Kütüphanesi'nde gezilebilecek. Prof. Dr. M. Zeki Kuşoğlu 20 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00'da da Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde konferans verecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selçuk Üniversitesi Zeki Kuşoğlu Koyunoğlu Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title