Haberler

    Prof. Dr. Ercüment Ovalı koronavirüsün ilacını açıkladı! Peki Dornaz Alfa nedir?

    FLAŞ... Prof. Dr. Ercüment Ovalı, dün akşam koronavirüs ilacına ilişkin yaptığı açıklamada 'Dornaz Alfa' terimini ortaya atarak herkesi heyecanlandırdı. Peki Dornaz Alfa, koronavirüsün ilacı mı? İşte ayrıntılar...

    Koronavirüsün ortaya çıkmasının ardından Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve arkadaşları uzun süredir labaratuvar'da gerçekleştirdikleri ilaç çalışmasını 23 Nisan tarihinde açıklayacaktı. Dün akşam saatlerinde yayımlanan mesajda ilacın oldukça etkili olduğu ve Dornaz Alfa hastalarının üzerinde kullanılması gerektiği açıklamasında bulundu.& ;



    DORNAZ ALFA İLACI NEDİR?

    Dornaz alfa (Rekombinan insan DNaz), human DNaz I enziminin rekombinan formudur. Bu nedenle "rekombinant human DNAz" (rhDNaz) olarak da adlandırılır. Bu ilaç, KF (Kistik Fibrozis) hastalarının mukusundaki nekroza uğramış nötro fillerden açığa çıkan çok miktardaki serbest DNA'yı yıkmak ve böylece solunum yolu sekresyonlarının viskoelastisitesini azaltmak, mukusun klirensini artırmak ve solunum yolu enfeksiyonlarının sık ve şiddetini azaltmak yoluyla akciğer fonksiyonlarını korumak ya da iyileştirmek amacıyla geliştirilmiştir.



    PROF. DR. ERCÜMENT OVALI HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMA

    Ercüment Ovalı, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "1 aydır laboratuvarda çalıştığımız bir ilacın ismini 23 Nisan'da açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir. İnsanların hayatından gün çalmak istemedik. Acilen 'Dornaz Alfa' hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarıma teşekkür ederim."

    Kaynak: Snob Magazin / Magazin

    Ercüment Ovalı Dornaz Alfa 23 Nisan Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title