Haberler

Prof. Dr. Demir: Suyun Bir Damlasının Sırrını Çözebilsek Kainatın Sırrını Çözeriz

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Demir, "Kainatta proton iletkenliği olan yani canlılık iletkenliğini sağlayan tek madde su. Rabbim gerçekten suyu yaratırken çok özel yaratmış.

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Demir, "Kainatta proton iletkenliği olan yani canlılık iletkenliğini sağlayan tek madde su. Rabbim gerçekten suyu yaratırken çok özel yaratmış. Eğer biz suyun bir damlasının sırrını çözebilsek emin olun kainatın sırrını çözeriz. Biz henüz bilim adamları bu konuda çalışanlar olarak suyun emin olun daha sırrının binde birini çözemedik" dedi.

OMÜ Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Yusuf Demir, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde düzenlenen 'Suya Bakış' konulu söyleşiye konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasında suyun insan, doğa ve dünyanın dengesi açısından önemini anlatan Prof.Dr Demir, "Son zamanlarda en çok üzerinde durulan notlardan bir tanesi, sadece kainatta proton iletkenliği olan yani canlılık iletkenliğini sağlayan tek madde su. Rabbim gerçekten suyu yaratırken çok özel yaratmış. Ben kendi öğrencilerimle de sohbet ederken diyorum ki; eğer biz suyun bir damlasının sırrını çözebilsek emin olun kainatın sırrını çözeriz. Biz henüz bilim adamları bu konuda çalışanlar olarak suyun emin olun daha sırrının binde birini çözemedik. Su o hidrojen bağının oksijen bağı ile bağlanma açısından tutun da, o bağın akışkanlık özelliği birbiri ile ilişkisine bakıldığında inanılmaz mucizeleri taşıyan bir maddedir. Dünyada en çok var olan su deniz suyudur, deniz suyunun özelliğine bakıyorsunuz kainatta var olan 72 tane elementin hangi denizden alırsanız alın bir parça içinde taşıyan sudur. Bunlarla arasındaki dengeyi denizin içerisindeki canlılığı sağlayandır su. Kainat içerisinde Rabbim o bütün canlılığın dengesini, bütün kainatın dengesini suya saklamış, suyun içerisine yerleştirmiş" diye konuştu.

Suyun özel ve önemli bir madde olduğunu dile getiren Prof.Dr. Demir, "Bir kılcal damar içerisindeki, mikronun üçte biri, 3 milimikron kalınlığındaki bir kılcal damardan geçen ve oradaki bütün alyuvarları akyuvarları taşıyan kanı oluşturan sudur aslında. ve o suyun akabilmek için geçme akışkanlığı ancak şu anda suyun taşıdığı akışkanlıktır. Öyle bir sınır ki çok hafif yukarda olsa kılcal damarlarınızın kalınlığı 10 mikrona çıkmak zorunda kalır. O zaman vücudunuzun her tarafı damar olur. Birbirleriyle çalışamaz. Öyle bir mükemmel denge ve o dengeyi sağlayan yegana madde yine sudur" dedi. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yusuf Demir Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title