Haberler

Portföy Yönetiminin Reel Sektöre Katkısı" Ele Alındı

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği Başkanı Selim Yazıcı, portföy yönetimi sektörünün dalgalı ekonomik koşullara rağmen son 5 yılda hızlı büyüme gösterdiğini belirterek, "Şu anda 200 milyar liraya doğru gidiyoruz." dedi.

TEB Portföy Yönetimi Genel Müdürü de olan Yazıcı, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) iş birliğiyle düzenlenen "Portföy yönetiminin reel sektöre katkısı" konulu toplantıda, 19 yıldır faaliyet gösteren derneğin sektörün bu duruma gelmesinde önemli rol oynadığını, üyelerinin sektörün yüzde 95'ini oluşturduğunu söyledi.

Portföy yönetimi sektörünün dalgalı ekonomik koşullara rağmen son 5 yılda hızlı bir büyüme gösterdiğini ifade eden Yazıcı, "En son 100 milyar lirayı geçtiğimizi hatırlatmıştık, 1,5 yıl kadar önce. Mayıs sonunda 170 milyar lira... Şu anda 200 milyar liraya doğru gidiyoruz." diye konuştu.

Bu rakamın önemli bir kısmını bireysel emeklilik sisteminin oluşturduğunu dile getiren Yazıcı, şöyle devam etti:

"Sadece parasal büyüklük değil, kişi sayısı olarak bakıldığında da bugün itibarıyla yatırım fonlarında 3 milyon müşterimiz var. Türkiye nüfusunun önemli kısmına dokunan bir sektör haline geldik. Reel sektörün finansmanında önemli rol oynamaya başladık. Gelecek dönemde Türkiye sermaye piyasalarının en hızlı büyüyen kısmının portföy yönetimi olduğunu görüyoruz. Bunun çok önemli kısmı reel sektörün finansmanı olacak."

Yazıcı, yatırımın nereye kayması gerektiği konusunda fikir sahibi olduklarını vurgulayarak, "Bunu da esasen gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar reel sektör finansmanı banka ağırlıklı yapıdaydı ancak geldiğimiz noktada burada biraz potansiyel kaybı var. Bundan sonraki büyüme bizim gibi sermaye piyasası oyuncularından gelecek diye düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Artık sermaye piyasasında başka şeyler konuşulacak"

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş da sanayicilerin hayatlarına yeni kurumlar ve vizyonlar eklemesi gerektiğine işaret etti.

"Portföy yönetimi uzun süredir yatırımcıların ve sanayicilerin radarında." diyen Kesikbaş, şunları kaydetti:

"Dijitalleşen dünya içinde bu alanda da ciddi bir ivme yakalandı. Artık sermaye piyasasında başka şeyler konuşulacak. Dijital dünyanın içinde doğan Z kuşağı var. Ondan önceki kuşaklar göç kuşağıydı. Buradan hareketle, hayatımıza yeni kurumlar ve yeni vizyonlar katmak gerekiyor. Kendimizi bu dünyanın içine adapte etmemiz gerekiyor. Kendimizi ve şirketlerimizi bu dijital dönüşümün içine konumlandırmadığımız sürece ekonomik anlamda hiçbir değerimizin olmayacağı inancındayım. Çünkü muhtemelen önümüzdeki 10 ya da 20 sene içinde mesleklerin belki de yüzde 60'ı olmayacak. Eğer bu çağa ayak uyduramazsak hiçbir şey elde edemeyeceğiz. Artık süreç farklılaştı, sanallaşacağız, hızlanacağız ve etkileşeceğiz. Bu da Sanayi 4.0'ın felsefesini oluşturuyor. Çünkü teknolojiyi yakalayamadığımız sürece hepimize bay bay. Zor günler bizi bekliyor. Bu süreç finansal anlamda olur veya olamaz. Ben işin vizyon kısmından bahsediyorum. Şirketlerimizi ve kendi beynimizi yeni dünyaya açıp ayak uydurmamız gerekiyor."

Konuşmaların ardından, HSBC Portföy Yönetimi AŞ Genel Müdür Vekili Nilgün Şimşek Ata, Omurga Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Genel Müdürü Oğuz Kösebay, Ak Portföy Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Göktürk Işıkpınar, Albaraka Portföy Yönetimi AŞ Genel Müdür Yardımcısı Avşar Sungurlu ve İş Portföy Alternatif Yatırım Ürünleri Portföy Yönetimi Bölümü Müdürü Selim Kocaoğlu birer sunum yaparak sektöre ilişkin bilgi verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title