Haberler

Portekiz'de Yangın Faciası! Araçların İçinde Yandılar, Ölü Sayısı 62'ye Çıktı

Güncelleme:

Portekiz'de Başkent Lizbon'un 200 km güneydoğusundaki dağlık alanda meydana gelen yangında ölü sayısı 62'ye çıktı. Ülkede 3 günlük yas ilan edilirken ölenlerin arabalardan çıkamadığı anlaşıldı.

Portekiz'de Başkent Lizbon'un 200 km güneydoğusundaki dağlık alanda meydana gelen yangında ölü sayısı 62'ye çıktı. Pedrogao Grande bölgesindeki yangını söndürmek için 400 itfaiye görevlisi seferber oldu. Ölenlerin bir kısmının araçlarında bulunan kişiler olduğu ifade edildi. Portekiz'de yangın felaketi nedeniyle 3 gün boyunca yas ilan edildi.

ÖLENLERİN TAMAMI SİVİL

Hayatını kaybedenler arasında itfaiye erlerinin de bulunduğu açıklandı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ölenlerin tamamının sivil olduğu, bazılarının araçlarında mahsur kalarak can verdiği belirtildi.

ARAÇLARINDA MAHSUR KALIP CAN VERDİLER

Ölenlerin bir kısmı, yola yayılan yangın nedeniyle araçlarında mahsur kalan sürücüler olduğu ifade edildi. Başbakan Antonio Costa, "Korkunç bir trajediye şahit oluyoruz. Şimdiye kadar doğrulanan 24 ölü var. Can kaybı artabilir" dedi. Costa, yaşanan yangın faciasını, "Yıllar boyunca yaşadığımız en büyük insani trajedi" olarak niteledi. Bu açıklamanın ardındn ölü sayısı 62'ye çıktı. Ülkede yangın felaketi nedeniyle 3 gün boyunca yas ilan edildi.


Portekiz Cumhurbaşkanı Marceloa Rebelo de Sousa, bölgeye hareket etmeden önce yaptığı açıklamada, felakete karşı teknik bir eksiklik veya kapasitesizliğin bulunmadığını açıkladı. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Twitter'dan paylaştığı mesajda, yangın nedeniyle ciddi endişe duyduklarını, Portekiz halkının kendilerine güvenebileceğini aktardı.


24 SAATTE 156 YERDE YANGIN ÇIKTI

Yüksek sıcaklıklar ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdüğü belirtilen orman yangınının bir felakete yol açtığı ve bölgedeki evlere kadar yayıldığı belirtiliyor. Bölgedeki yangınını söndürmek için bin 500'den fazla itfaiye görevlisi çalışıyor. Ülke genelinde son 24 saatte toplam 156 yerde yangın çıktı.


AB YARDIM ETME KARARI ALDI

Diğer yandan İspanya ve Fransa'nın Portekiz'e yangın söndürme uçağı gönderdiği aktarıldı. Avrupa Birliği (AB) İnsani Yardım ve Kriz Yönetimi Komiseri Christos Stylianides, yaptığı yazılı açıklamada, AB'nin Portekiz'deki orman yangınıyla ilgili olarak sivil savunma çabalarını aktifleştirdiğini belirtti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Portekiz İspanya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title