Haberler

Yeşil Sol Parti Kongresinde PKK/KCK Posterine Müdahale

Güncelleme:

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin (Yeşil Sol Parti) bugün toplanan 4. Olağan Büyük Kongresi'nde terör örgütü PKK/KCK elebaşının posterini açan 2 kişi gözaltına alındı.

YEŞİLLER ve Sol Gelecek Partisi'nin (YSP) 4'üncü Olağan Büyük Kongresi, Ankara'da yapıldı. Kongrede yapılan tüzük değişikliğiyle partinin ismi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirildi.

YSP'nin 4'üncü Olağan Büyük Kongresi, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongrede Divan Başkanlığı'na YSP Grup Başkanvekili ve Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş seçildi. 'Özgürlük için yeniden' sloganı ile düzenlenen kongrede, partinin yeni ismi ve yeni eş genel başkanları belli oldu. Partinin yeni ismi, kongrede yapılan tüzük değişikliğiyle HEDEP oldu. Eş Genel Başkanlıklara ise YSP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç ve YSP Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan seçildi.

ÖCALAN POSTERİ AÇAN 2 KİŞİYE GÖZALTI

Öte yandan kongrede yüzlerini kapatan 2 kişi, sahneye çıkarak terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açtı. Bir süre sahnede kalan 2 kişi, daha sonra sahneden inerek alandan kaçtı. Konuya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "15 Ekim 2023 tarihinde ilimizde gerçekleştirilen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin Olağanüstü Kongresinde, PKK/KCK silahlı terör örgütünün ele başının posterinin açılması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış, verilen talimatlara istinaden posterleri açan iki şüpheli tespit edilerek yakalanmış ve gözaltına alınmışlardır" denildi. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Yeşil Sol Parti Gelecek Partisi Kck PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title