Haberler

TBMM Genel Kurulu

CHP'nin, "kamu zararları ve yolsuzlukların boyutu" ile ilgili önergenin görüşülmesine ilişkin grup önerisi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, "kamu zararları ve yolsuzlukların boyutu" ile ilgili araştırma önergesinin bugün ele alınmasına ilişkin grup önerisi kabul edilmedi.

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, denetim ve kontrol mekanizması olmadan demokrasinin olamayacağını ifade etti.

Hükümetin politikasını eleştiren Acar, özelleştirmenin, yargının işlemediği bir alan haline geldiğini, vatandaşın vergisinin hesabının verilmediğini, Sayıştay'ın içi boş raporlar hazırladığını ileri sürdü.

İktidarın, Kamu İhale Kanunu'nu "delik deşik ettiğini" öne süren Acar, muhalefetin bu konudaki uyarılarına da kulak asılmadığını savundu.

Acar ayrıca, iktidar partisinin, vergi denetimini, iş adamlarına karşı silah gibi kullandığını iddia etti.

AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ise Sayıştay raporlarına ilişkin eleştiriyi yanıtladı. Sayıştay'ın, TBMM'ye gönderdiği raporların içeriği hakkında kamuoyuna net bilgiler verdiğini ifade eden Şahin, denetim raporu ile Sayıştay raporunun farklı amaç ve nitelik taşıdığına işaret etti.

AK Parti iktidarı döneminde kamu zararlarından bahsetmenin mümkün olamayacağını belirten Şahin, "Kamu zararının olduğu bir ülkede, 11 yıldır toplumun takdirini kazanan bu kadar kamu yatırımı yapılabilir miydi?" diye sordu.

Şahin, etkin ve şeffaf denetimin ne şekilde yapılacağının Anayasada yer aldığını, bu nedenle Meclis Araştırması açılmasının yersiz olacağını sözlerine ekledi.

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, hırsızlık yapan birinin "ben yaptım" demeyeceğini belirterek, AK Parti'nin de bazı iddialara karşılık olarak, "paralel yapı, vesayet rejimi, kumpasçı, dost darbesi, darbe teşebbüsü, Haşhaşi" gibi terimler ürettiğini savundu.

"Paralel yapı" tartışmalarına değinen Ayhan, "Eğer paralel yapı oluştuysa, AKP de bunu 11 yılın sonunda fark ettiyse, demek ki AKP zaten ülkeyi yönetmiyor" diye konuştu.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, partisinin yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele eden bir parti olduğunu vurguladı.

Koca, "Yolsuzluk olsaydı duble yolların uzunluğu 25 bin kilometreye ulaşamazdı, IMF'ye olan borç bitmezdi. Bizler, yolsuzlukla mücadele ettik. Dik durduk ve dik duruyoruz ve halkımızın teveccühünü kazanıyoruz" dedi.

CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Gürkut Acar Sayıştay Ak Parti Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title