Haberler

Tanrıkulu, CHP seçim bürosunda partililerle buluştu -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "CHP'nin amacı, herkesin kendi inancıyla, kimliğiyle, rengiyle ve kendisi gibi yaşadığı bir Türkiye inşa etmek" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "CHP'nin amacı, herkesin kendi inancıyla, kimliğiyle, rengiyle ve kendisi gibi yaşadığı bir Türkiye inşa etmek" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 17 Mart'ta Elazığ'da yapacağı miting öncesi değerlendirmelerde bulunmak üzere Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş ve Parti Meclisi Üyesi Dursun Bulut ile kente gelen Tanrıkulu, CHP seçim bürosunda partililerle buluştu.

Burada konuşan Tanrıkulu, yerel seçimler öncesi bütün yurdu dolaşarak, partilerinin seçim vaatlerini halka anlatmaya, belediye başkan adaylarına destek olmaya ve partililerin görüşlerini almaya çalıştıklarını belirtti.

CHP'nin son 4 yılda büyük bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu ifade eden Tanrıkulu, "Seçim sloganımızı kuruluşumuzdan bu yana aldığımız güçle ve misyonla 'Türkiye'nin birleştirici gücü' olarak ilan ettik. CHP'nin amacı, herkesin kendi inancıyla, kimliğiyle, rengiyle ve kendisi gibi yaşadığı bir Türkiye inşa etmek. Bunu 2011'de başlattık, 2014 yerel seçimlerde devam ettireceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin her yerinde iddialı olduklarını ve seçimlerden zaferle çıkacaklarını savunan Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Son 20 yılda olmadığı kadar bütün Türkiye'de iddialıyız. Anketlerden çıkan sonuçlara göre yüzde 30'u aşmış durumdayız. İstanbul ve Ankara'yı alacağımızı müjdeliyoruz. İzmir gibi Türkiye'nin diğer büyük şehirlerinde iddialıyız. 30 Mart'ta halkın ve sosyal demokratların yerel yönetimlerini inşa edeceğiz."

- Zirve Yayınevi davasındaki tahliyeler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlere ilişkin davada 5 sanığın tahliye edilmesiyle ilgili bir soru üzerine, tahliyelerin kamu vicdanını yaraladığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yargılanma süresi 5 yılı aşan tahliyeler oldu ve olacak da ama gerçekten kamu vicdanını ve benim de vicdanımı yaralayan tahliyeler oldu. Yanı başımızda, Malatya'da bir katliam yapıldı ve onun failleri tahliye oldular. O insanları, kör bıçakla kesmişlerdi. Hrant Dink'in katili tahliye oldu. Sonuç itibariyle 5 yıl tutuklulukta uzun süre ancak sorun burada 5 yıl değil. Sorun 5 yılda davayı bitiremeyen yargı anlayışında. Bu davalar 5 yıl sürmez. Bir ya da iki yılda sonuçlandırırsınız ve kamu vicdanını tatmin edersiniz ama Türkiye'de maalesef sanıkları koruyan ve onlara hoşgörüyle yaklaşan bir yargı zihniyeti var."

Ercan Karakaş da ülkenin her yerinde seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini belirterek, iktidar olmaları halinde Türkiye'nin işsizlik gibi öncelikli sorunlarına çözüm getireceklerini söyledi.

Hükümetin 12 yıl önce iktidara gelirken ülkede yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar konusunda mücadele edecekleri sözünü verdiğini ancak bunu başaramadığını savunan Karakaş, özellikle büyükşehirlerde iddialı olduklarını ifade ederek, "İstanbul, Ankara, İzmir çok önemli şehirler. Türkiye'nin yarısı ediyor. Buraları alan bir parti, zaten Türkiye'yi yönetmeye taliptir ve ilk adımını atmıştır" diye konuştu.

-sezgin tanrıkulu

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Ercan Karakaş Türkiye Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title