Haberler

Son Dakika! Yüksek Seçim Kurulu'nun yeni başkanı Ahmet Yener oldu

Güncelleme:

YSK'nin yeni seçilen üyeleri Ali Çopur, İsmail Kalender, Feyzi Eroğlu, Talip Bakır ve Serdar Mutta için düzenlenen yemin töreninin ardından kurul başkanı ve başkanvekilliği için seçim yapıldı.

YENİ BAŞKAN AHMET YENER OLDU

Yeni 5 üye ile görev süresi devam eden üyeler Ahmet Yener, Mahmut Akgün, Ekrem Özübek, Orhan Usta, Ali Ürker ve Battal Öğüt arasından gizli oylamayla yapılan seçim sonucunda Ahmet Yener, YSK başkanı oldu. YSK başkanvekilliğine ise Ekrem Özübek seçildi.

GÖREVİNİ DEVRETTİ

Görev süresi dolan Muharrem Akkaya, YSK başkanlığına seçilen Ahmet Yener'e görevi devrettikten sonra kurumdan uğurlandı. Akkaya, YSK önünde bekleyen basın mensuplarına, görevini Yener'e devrettiğini söyledi ve başarı diledi. Akkaya'yı uğurlayan Yener de görev süresi dolan başkan ve başkanvekiline emekleri dolayısıyla teşekkür etti.

AHMET YENER KİMDİR?

Yener, 13 Nisan 1966 tarihinde Beypazarı'nda doğdu. Ankara İmam Hatip Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Ankara'da hakim adayı olarak mesleğe başlayan Yener; sırasıyla Baykan, Yığılca, Sivrihisar, Osmaniye ve Kırıkkale Hâkimliği görevlerinde bulundu. 22 Aralık 2011 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Ahmet Yener, halen Yargıtay Yirmibirinci Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürüyor.

Yener'in; "İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Tazminat Davalarında Görev ve Yetki", "İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Manevi Tazminat Davaları", "İş Kazası ve Meslek Hastalığı", "İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Maddi Tazminat Davaları" adlarında ortak çalışmaya dayalı dört adet eseri bulunuyor.

Son Dakika! Yüksek Seçim Kurulu'nda yapılan oylama sonucunda Ahmet Yener başkanlığa seçildiAhmet Yener (solda)

5 ÜYE YEMİN EDEREK GÖREVE BAŞLADI

Öte yandan üyeliğe Danıştay'dan seçilen Ali Çopur ve İsmail Kalender ile Yargıtay'dan seçilen Feyzi Eroğlu, Talip Bakır ve Serdar Mutta için YSK'de tören düzenlendi. Yüksek Seçim Kuruluna seçilen 5 üye bugün yemin ederek göreve başladı.

Son Dakika! Yüksek Seçim Kurulu'nun yeni başkanı Ahmet Yener oldu

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Yüksek Seçim Kurulu Ahmet Yener Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır?
500

Yorumlar (9)

muhterem hayati:

Normal bir seçimi kazanma ihtimalleri zaten kalmadı büyük ihtimalle gene boş atılan oyları kendilerine saydıracaklar o zaman ortalık karışır işte

126
67
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

Kim kazanacak altılı masa mı güldürme beni

yanıt4
yanıt17
zübükzade:

Heh tamam oldu önce imzasiz oylar kabul değil derler sonra tüm imzasız oyları kabul ederler başladı buzda dns oyunları

112
47
yanıtYanıtla
Cengiz Ayhan:

fen fizik kimya dahi olsa birbyere gelemez.imsm hatip mezunlarının önü Açık.yazık ülke günden güne geriye gidiyor

88
51
yanıtYanıtla
ercan gurbhetchi:

ist hukuk mezunu:))) yani özel liseye gidip kıbrıs ta paralı okuyup sonra bitirmemiş;)

yanıt4
yanıt7
Ibrahim Caliskan:

İmam Hatip mezunu olmasa zaten oraya secmezler hepsi kendilerinden seçim garanti

73
47
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

Hamdolsun yine kazanacağız ve herkes görecek biz yolumuzdan dönmeyiz

8
62
yanıtYanıtla
Hakan Soyadi:

kendi aranızda pas çevirin bakım keser döner sap döner gün gelir devran döner

55
6
yanıtYanıtla
lm741 lm555:

Tog açın halinden anlamaz

32
15
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title