Haberler

Barış Atay'a saldıran şüphelilerin ifadesi ortaya çıktı: Yol verme nedeniyle tartıştık

Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde Kadıköy'de Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay'ın darbedilmesiyle ilgili gözaltına alınan 3 şahıs, tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler, Atay ile yol verme konusunda anlaşmazlık yaşadıklarını iddia etti.

Kadıköy'de Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay'ın darbedilmesine ilişkin gözaltına alınan 3 şüpheli "kasten yaralama" suçundan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerin Atay ile yol verme yüzünden tartıştığı ve kendisinin milletvekili olduğunu bilmedikleri ortaya çıktı.

4 ŞÜPHELİDEN 3'Ü YAKALANDI

Kadıköy'de 30 Ağustos akşamı Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay'a bir grup tarafından saldırılmıştı. Saldırının ardından Atay hastanede tedavi altına alınırken, olaya ilişkin kimliği belirlenen 4 şüpheliden 3'ü gözaltına alınmıştı.

TUTUKLANMALARI İSTENDİ

Şüpheliler emniyetteki işlemlerini ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayına sevk edildi. Savcılıkta ifade veren şüpheliler Ö.C, Ç.Ç. ve Ç.B. "kasten yaralama" suçundan tutuklanması istemiyle mahkemeye gönderildi.

YOL VERME NEDENİYLE TARTIŞTIKLARINI İDDİA ETTİLER

Şüpheli şahısların savcılıktaki ifadelerinde yürürken yol verme nedeniyle tartıştıklarını ve Atay'ın milletvekili olduğunu bilmediklerini söyledikleri öğrenildi. Öte yandan, diğer şüpheli K.T'nin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

ŞENTOP, SALDIRIYI KINADI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu'nun darbedilmesini kınadı. Süreçle ilgili olarak yetkililerle görüşüp bilgi aldığını ifade eden Şentop, "Bir milletvekiline yönelik yapılan fiziki saldırı tasvip edilemez. Kınıyorum. Olayın bütün boyutlarıyla araştırılması, faillerin tespiti ve soruşturulması için gerekenler yapılmaktadır." dedi.

PARTİSİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Barış Atay'ın saldırıya uğramasının ardından Türkiye İşçi Partisi'nden yapılan açıklamada, "Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay, 'kimliği belirsiz' bir grubun saldırısına uğramıştır. Barış yoldaşımızın sağlık durumu iyidir. Dayanışma dilekleri için teşekkür ederiz" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milletvekili Kadıköy 3. Sayfa Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

adalet:

çakal sürüsü. . . .

16
11
yanıtYanıtla
kral:

bu ülkede teröre kim destek veriyorsa ALLAH. IM hepinizi kahrı perişan etsin

yanıt2
yanıt0
ARTVİNLİ:

Elinize sağlık arkadaşlar bari o bıyıklarınıda kopartsaydınız kökünden o zaman tam olacaktı

5
4
yanıtYanıtla
AD:

Bu ne biçim nefret dili ve nefret söylemi. Ne zaman insan olacaksınız.

yanıt0
yanıt0
Realist:

Yapilan saldiri kişiye degil demokrasiye,secilmiş bir vekile yapilmistir,cezasinin da agir olmasi gerekir

4
3
yanıtYanıtla
AS:

HADİ LEN ORDAN DEMOKRASİYMİŞ DEVLETİN MAAŞI YE DEVLETE İHANET ET SONA YOK MİLLETVEKİLİ YOK O YOK BU DE NEYSE. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

yanıt0
yanıt0
Damat İbrahim Paşa:

Nush ile uslanmanı etmeli tekdir. Tekdirle uslanmayanın hakkı kötektir.

3
3
yanıtYanıtla
cris:

META

yanıt0
yanıt0
ŞÜPHELİ:

İçişleri bakanı ile polemik yaşadıktan sonra bu hadisenin gerçekleşmesi manidar.

3
2
yanıtYanıtla
CAN DEP:

Tabi tabi cok tesedüf..bir gün önce Soylu hedef gösterecek ertesi gün böyle bir sey yasanacak..Arkada gidip vuracaksiniz sonra yol verme meselesi diyeceksiniz..ama korkmayniz siz ceza falan almasiniz yarin o hakim savcilara bir emir gelir hic ceza yemeden serbest kalacaksiniz hata birileri tarafinda ödülendirileceksiniz..

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title