Haberler

Sincan F Tipi Cezaevi'ndeki Görüşme Şartları

Ankara Sincan F Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlülerin avukatlarıyla görüştüğü odaların kameraya izlendiği, ancak güvenlik kamera sisteminin sadece görüntü kaydı yaptığı, ses kaydı yapmadığı belirtildi.

Ankara Sincan F Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlülerin avukatlarıyla görüştüğü odaların kameraya izlendiği, ancak güvenlik kamera sisteminin sadece görüntü kaydı yaptığı, ses kaydı yapmadığı belirtildi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında, Sincan F Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlülerin avukatları ile görüşmelerini yaptığı odalar ve şartlarıyla ilgili soruları, Adalet Bakanılığı Bilgi Edinme Bürosu Müdürü Ahmet Kemal Pekacar tarafından yanıtlandı.

Cezaevinde hükümlü ve tutukluların avukatları ile görüşme yapacakları 9

"avukat görüşme odası" bulunduğu belirtilerek, bu odaların kamerayla izlendiği, güvenlik kamera sisteminin sadece görüntü kaydı yaptığı, ses kaydı yapmadığı bildirildi.

Avukatlarının müvekkilleri ile görüşmelerinin, "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun"un ilgili hükümleri uyarınca görevlilerce izlendiğine işaret edilerek, "Herhangi bir mahremiyet zedelenmemektedir" denildi.

Cezaevinin faaliyete geçtiği 19 Aralık 2000 tarihinden beri iç ve dış kameralarla izlendiği ifade edilerek, şu bilgi verildi:

"Eksiklikler zamanla yerine getirilerek giderilmiş, sosyal faaliyet alanlarına, açık görüş alanlarına, idari bina güvenlik sistemine eklenmek suretiyle sadece görüntü alan kameralar takılmıştır. Cezaevinde eksiklik olarak görülen avukat görüş mahallindeki kamera sistemi 20 Mart 2012 tarihinden itibaren faaliyete geçmiştir.

Hükümlü ve tutukluların avukatları ile görüşmeleri, personel tarafından konuşulanların duyulamayacağı ancak güvenlik nedeniyle görülebileceği şekilde izlenmektedir. Avukat görüşme alanları yetersiz olan fiziki şartlar altında

(küçük cam pencerelerinden) eksiklik olarak görülmekteydi. Cezeavinde güvenliğin, hükümlü tutuklu ortak kullanım alanlarının (üst kat yatakhane ve alt kat yaşam alanları hariç) faaliyet alanlarının, atölye kontrolünün yapılması ve çıkabilecek olanlara daha hızlı şekilde müdahale edilmek üzere kurumumuzda personel tarafından dinamik güvenlik sağlandığı gibi, elektronik sistemlerle de desteklenip eksiklikler giderilerek güvenliği etkin şekilde sağlanmaktadır."

- TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mahmut Tanal Ahmet Kemal Sincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title