Haberler

Salihli Belediyesindeki İşçi Çıkarmalarına Ören'den Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Hasan Ören, Salihli Belediyesi’nde taşeron işçi olarak çalışan işçilerin görev süreleri doldukları gerekçesiyle işten çıkarılmalarına tepki göstererek, Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’yı sert bir dille eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Hasan Ören, Salihli Belediyesi'nde taşeron işçi olarak çalışan işçilerin görev süreleri doldukları gerekçesiyle işten çıkarılmalarına tepki göstererek, Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda'yı sert bir dille eleştirdi.

Salihli Belediyesi'nde çalışan 90 taşeron işçinin görev süreleri dolduğu gerekçesiyle işten çıkarılmasına bir tepki de CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören'den geldi. Salihli Belediyesi'nde çalışan 90 işçinin CHP'li oldukları iddiasıyla işten çıkarıldığını öne süren Hasan Ören, bu durumun siyasi etik, hak, hukuk ve tarafsız yönetim anlayışı ile bağdaşmadığını söyledi. Ören, bu kış kıyamette işçileri sokağa atanların milliyetçilikle hiçbir alakası olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Tam anlamıyla vicdansızlıktır. Salihli Belediyesi 10 yıl CHP'li Mustafa Uğur Okay tarafından başarıyla yönetilmiştir. Sayın Okay; görevi süresince partizanlık yapmamış, adam kayırmamıştır. Belediyede adama göre iş yaratılmamış, liyakat, eğitim ve beceri dikkate alınarak ihtiyacı olanlar işe alınmıştır. Fakat Salihli halkı seçimlerde farklı bir tercih kullanmıştır. Belediye Başkanı Zeki Kayda daha ilk günden çalışanları hedef almış, herkesi siyasi düşüncelerine göre ayırmıştır. AKP yönetim tarzını kendisine örnek alan, MHP'li belediye başkanı bu yönetim anlayışı ile tüm Salihli'yi kucaklamaktan uzaktır. Baskılarla yetinmeyen MHP'li belediye yönetimi, Mevlit Kandili günü 90 işçiyi işten çıkararak, sokağa atmıştır. Bu insanların hepsi Salihli'de oturan, emeği ile geçinen insanlardır. Hepsinin ailesi, çocukları var. Bu kış kıyamette işçileri sokağa atmak insani bir davranış değildir. İşçileri işten çıkaranlar artık mutlu mudur, vicdanları rahat mıdır?"

"BELEDİYE BU YANLIŞTAN ACİLEN DÖNMELİDİR"

Seçimlerde Salihli hakkında yaşanacak olumsuz tabloyu söylediklerini ve bugün bunu yaşadıklarını anlatan Ören, "Salihli halkı, partilerin belediye yönetim anlayışlarının farkına varmıştır. MHP'li Belediye Başkanı Zeki Kayda'nın bu tutumu ile Salihli'ye zarar verdiği, herkesin ortak kanaati haline gelmiştir. Halk belediyeden hizmet beklemektedir. Fakat Salihli Belediyesi işçilerin ekmeği ile oynayan bir belediye olmuştur. CHP olarak, kim olursa olsun bu kış gününde işinden olan tüm işçilerimize sahip çıkarak, tekrar işe dönmeleri konusunda hukuki ve idari gereken desteği vereceğimizin bilinmesini isterim. Belediye bu yanlıştan acilen dönmelidir. Çünkü hiçbir suçu olmayan işçilerin ekmeği ile oynamanın vebali büyüktür" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Salihli Belediyesi Zeki Kayda Hasan Ören Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title