Haberler

Hapis cezası alan İmamoğlu saat verip vatandaşları yine Saraçhane'ye davet etti

Güncelleme:

YSK üyelerine hakaretten 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşları yine Saraçhane'ye davet etti. 6'lı masa liderlerinin de alanda olacağını belirten İmamoğlu, "Saat 16.00'da, Saraçhane'de, birliğe ve dayanışmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis kararı Türkiye'nin gündemine oturdu. Siyasetin ve sanatın ünlü isimlerinden karara tepki gelirken İBB Başkanı İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla vatandaşları yine Saraçhane'ye davet etti. İmamoğlu 6'lı masa liderlerinin de alanda olacağını belirtti.

"BİRLİĞE VE DAYANIŞMAYA DAVET EDİYORUM"

İmamoğlu Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Millet, iradesine liderleriyle sahip çıkıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener, Sayın Karamollaoğlu, Sayın Babacan, Sayın Davutoğlu ve Sayın Uysal'la buluşmak üzere sizleri yarın (perşembe) saat 16.00'da, Saraçhane'de, birliğe ve dayanışmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Saat vererek duyurdu! İmamoğlu, 6'lı masa liderleriyle yapacağı konuşmaya herkesi çağırdı

CEZAEVİNE GİRMEYECEK

Ceza 3 yıldan az olduğu için Ekrem İmamoğlu hapse girmeyecek. Karar İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay'da kesinleşirse İmamoğlu'nun belediye başkanlığı düşecek, hiçbir seçimde aday olamayacak.

SAVCI TALEBİNİ YİNELEDİ

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Ekrem İmamoğlu katılmadı. Duruşmaya taraf avukatları ve çok sayıda milletvekili de katıldı. Duruşmada Murat Ongun ve Necati Özkan tanık olarak dinlendi. Cumhuriyet savcısı bir önceki celse verdiği mütalaada 4 yıl 1 ay hapis ve siyasi yasak talebini yineledi Sanık avukatları mütalaaya ilişkin savunma yapmak için makul süre isteğini yerinde gören mahkeme duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İBB başkanlığı seçiminin 6 Mayıs'ta iptal edildiği, yenilenen seçimde Ekrem İmamoğlu'nun seçildiği, 4 Kasım tarihli basın açıklamasında YSK üyelerine hakaret ettiği öne sürülüyor. İddianamede İmamoğlu'nun 'Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret' suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar cezalandırılması isteniyor. İddianamede dönemin YSK Başkanı Sadi Güven'in de aralarında olduğu 11 kişinin mağdur olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Ekrem İmamoğlu Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (30)

Vatandaş:

Kimler neler dedi, neler yaptı fakat böyle siyasi bir ceza almadı. Tamamen önünü kesmeye çalışıyorlar. Görünen köy kılavuz istemez, geliyor gelmekte olan.

86
97
yanıtYanıtla
DOĞAN KEMER :

pes doğrusu işlerine gelince vatan,millet derler ama milletin seçtiğini aşağı indiriler

108
70
yanıtYanıtla
Veys Aygun:

tezgah iyi hazırlanmış

91
19
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

Arkadaş aldığı ceza sonuna kadar haklıdır. Avrupa parlementosunda neler dediğini açın da bir dinleyin. Kendi ülkesini vatanını başka topraklarda aşağılayan başka bir muhalefet yok dünyada zerre de sevmem kendisini zihniyetini

41
18
yanıtYanıtla
zeki sahin:

körler sağırlar bir birini ağırlar ekrem bey hayırlı işler sana bu tezgahta bu mal satılmaz.

32
26
yanıtYanıtla
Kenan Tetik:

İyi o zaman herkes ceza alınca toplansın varsa cezan çekeceksin bunlar ülke yönetmeye talip Allah fırsat vermesin

32
16
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

adam 6 lı masaya falan filana kalmadan aday oldu galiba.

38
5
yanıtYanıtla
Emrah Beylerbeyi:

Tarih tekerrür ediyor millet bu tezgahı yemez. Bir kere yedi 25 yıllarına mal oldu halen kurtulamadı bu hükümetten sıraa İmamoğlu na geldi aynı tezgah aynı senaryo ulan biride adam gibi cıkıp doğru işler yapıp aday olmuyor

30
9
yanıtYanıtla
Kaan Korkmaz:

Midem bulanıyor ben gelemiycem.

28
9
yanıtYanıtla
Recep Yılmazer:

6 lı masanın seçemediğini mahkeme seçmiş....

27
7
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title