Haberler

Putin için işler yolunda gitmiyor! Rusya'da askere çağrılma yaşı 27'den 30'a yükseltildi

Güncelleme:

Ukrayna ile savaşında son zamanlarda işleri istediği gibi gitmeyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dikkat çeken bir karara imza attı. Rusya'da askere çağrılma yaşı 27'den 30'a yükseltildi. Karara göre, artık 18 ila 30 yaşındaki vatandaşların askere çağrılabileceği, bu kişilere yurt dışına çıkış yasağı getirileceği belirtildi.

Ukrayna ile savaşta zor zamanlar geçiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı karara göre, ülkede askere çağrılma yaşı 27'den 30'a yükseltildi. Karara göre artık 18 ila 30 yaşındaki vatandaşlar askere çağrılabilecek. Ayrıca bu kişilere yurt dışına çıkış yasağı getirilecek.

RUSYA'DA ASKERE ÇAĞRILMA YAŞI 30'A YÜKSELTİLDİ

Ukrayna ile savaş halinde olan Rusya'da kritik bir karar alındı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesindeki askere çağrılma süreci ve Federal Ulusal Muhafız Servisine (Rosgvardiya) ilişkin çeşitli kararları onayladı. Buna göre, askere çağrılma yaşı 27'den 30'a yükseltildi. Rusya'da artık 18 ila 30 yaşındaki vatandaşlar askere çağrılabilecek. Karar 1 Ocak 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek.

ASKERE ÇAĞRILANLAR YURT DIŞINA ÇIKAMAYACAK

Putin tarafından onaylanan diğer kararlara göre, Rusya'da askere çağırılanların yurt dışına çıkmaları yasaklanırken, Rosgvardiya da artık ağır askeri ekipmanlar temin edip kullanabilecek. Ayrıca Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ve çeşitli güvenlik birimlerine insansız hava araçlarını vurma yetkisi de verildi.

"SAVAŞ, RUSYA TOPRAKLARINA DÖNÜYOR"

Öte yandan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Rus saldırganlığının savaş alanında iflas ettiğini" savunan Zelenski, "Bugün, Rus yönetiminin, bir ya da iki hafta sürmesini beklediği sözde özel askeri operasyonunun 522. günü. Ukrayna giderek güçleniyor. Savaş, yavaş yavaş Rusya topraklarına, sembolik merkezlerine ve askeri üslerine dönüyor ve bu kaçınılmaz, doğal ve adil bir süreçtir." demişti.

Kaynak: AA / Politika

Vladimir Putin Ukrayna Rusya Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

sales Goods:

Ya adamlar Rusya yı tarumar etti

3
0
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

hepsi türkiyede asker kaçaklarının

2
0
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Cephe hattında savaşan rus generaller wagner ile işbirliği yapsın. putin ve eski kgb bozuntularını -davay davay son durağınız lizbon- diye üniformaları ile cepheye gönderseler. bu boş sevdalı melankolikler için bir sürü insan ülkemize gelip yaşam kalitemizi düşürmez. sıra sana geliyor...

1
0
yanıtYanıtla
A B:

Adama rahat battı koskocaman topraklarında huzurlu yaşamak varken neden ülkeni zora sokmak ? anlamak mümkün değil ?

0
0
yanıtYanıtla
mehmet arif inci:

adamların yine petrolü doğalgazı var kendilerine yetebiliyorlar aynısı bizde yaşansın bakalım kimler ülkeyi hemen terk edip kaçacaklar .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title