Haberler

Pakistan Büyükelçiliği'nde Keşmir Dayanışma Günü programı düzenlendi

Güncelleme:

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen programda, Keşmir Dayanışma Günü dolayısıyla 6 Şubat Depremi'nde hayatını kaybedenler de anıldı. Büyükelçilik bahçesine fidan dikildi.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nde 5 Şubat Keşmir Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenen programda 6 Şubat Depremi'nde hayatını kaybedenler de anıldı.

Pakistan ve Hindistan arasında 1947'den beri anlaşmazlık konusu olan ve üç kez savaşa yol açan Keşmir'de 5 Şubat tarihi "Keşmir Dayanışma Günü" olarak kabul ediliyor. Bugüne özel Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen programda, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar da anıldı. Büyükelçilik'te Kuran-ı Kerim tilaveti, Pakistan Milli Marşı ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, Pakistan Büyükelçisi Yusuf Cüneyd, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Stratejik Düşünce Enstitüsü Savunma ve Güvenlik Kurulu Başkanı Güray Alpar ve çok sayıda davetli katıldı. 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için Büyükelçi Cüneyd ve Derya Yanık, büyükelçilik bahçesine fidan dikti.

Türk halkına depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerini ileten Pakistan Büyükelçisi Cüneyd, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin gündeminde yer alan en eski sorunlardan birisinin Keşmir meselesi olduğunu vurguladı. Keşmir bölgesinde Hint askeri ve paramiliter birliklerinin olmasının, Hindistan'ın bölgeyi işgalinden kaynaklandığını dile getiren Büyükelçi Cüneyd, bölgedeki vatandaşların en basit insan haklarından bile mahrum bırakıldığını söyledi.

Türkiye'nin Keşmir dahil olmak üzere hak ihlallerinin son bulması için çağrılar yapıldığını belirten TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Yanık, "Türkiye olarak Pakistan'ın Keşmir davasında yanında olduğumuzu her vesileyle ifade ettik. Keşmir'in kendi kendini yönetme iradesini, yönetme hakkını, tarihsel süreçte sizler çok daha iyi biliyorsunuz. Dünyada hiçbir sorun çözümsüz kalmaz. Muhakkak ne kadar uzarsa uzasın 'bir gün sonuç bulacaktır' diye ümit ediyoruz. Türkiye olarak inanıyoruz ki Keşmir halkı, haklı mücadelesine uygun bir biçimde kendi kendini yönetme hakkına bir gün sahip olacak" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

6 Şubat Depremi Büyükelçilik Pakistan Ankara Deprem Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title