Haberler

OCAK Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, Hamas'ın Filistin halkını temsil etmediğini söyledi

Güncelleme:

OCAK Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, Hamas'ın Filistin halkını temsil etmediğini belirterek, İsrail'in Filistin'i işgal etme planını açıkladı ve Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün önemine vurgu yaptı.

OCAK Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, ' Filistin halkının haklarını elde ettiği idiiasıyla söz hakkı olduğunu beyan eden Hamas'ın yönetimi bize göre asla Filistin halkını temsil etmiyor. Esas olan millettir. Hamas, Filistin halkının asla temsilcisi olamaz ifadelerini kullandı.

Ocak Partisi lideri Kadir Canpolat, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında konuştu. Başkan Canpolat, Gazze'ye yönelik saldırılara ilişkin, 'Ocak Partisi siyaseti bir tarafa bırakıp dünyada göz göre göre bir katliama seyirci kalmayacaktır. Bu anlamda İsrail'in gerçekleştirmiş olduğu bu katliama 'dur' demek için ülkemizi ve dünyayı barışa, huzura, istikrara davet ediyoruz. Bununla birlikte Hamas'ın da Filistin halkının temsilcisi olamayacağının da altını çizmek isteriz. Çünkü İsrail Devleti görülüyor ki, İsrail Başbakanı Netanyahu yıllar önce çok ciddi anlamda bir proje yapmış, Filistin'i nasıl işgal edeceğini hazırlamış, bu projeyi dostları ve kamuoyuyla paylaşmış ve Filistin'i bugün bombalamaya başlamış. 20 yıl önce planlanan bu bombalama herhalde Türkiye'nin içinde bulunduğu bir planı gerektiriyor olacaktı ki Adnan Oktar denilen suç örgütü lideri 2014 yılında yapmış olduğu açıklama İsrail Devleti'nin Filistin'i nasıl işgal edeceğini de beyan etmiştir. Sözüm ona birtakım çevrelerin Filistin Büyükelçiliği'ne giderek taşkınlık yaptığını, hukuk dışı eylemler yaptığını da göz ardı etmedik. Bu resmin tamamına baktığınızda İsrail'in çok yönlü Filistin işgaline hazırlandığını görüyoruz? diye konuştu.

FİLİSTİN'İN ACISINI GÖRMEYEN BİZDEN DEĞİLDİR

Her zamankinden daha fazla bütün olunması gerektiğinin altını çizen Başkan Canpolat, 'Milletimizi her zor dönemde birbirine düşürmek isteyen alçak yapılara karşı Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkeziyle her zamankinden daha fazla bir bütün olmamız gerektiği kanaatinde bu ifadeleri arz etmek isterim. Bizi birbirimize düşürmek isteyen dünya devletlerinin içinde Türkiye düşmanları var. Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümüne yaklaştığımız şu günlerde birlik ve bütünlüğümüzün, Cumhuriyetin değerlerinin, ilke ve inkılapların, ecdadın hangi düzeyde korunması ve sahip çıkılması gerektiğinin altını çizerek ifade etmek isterim. Böylesine bir dönemde Filistin'in acısını görmeyen bizden değildir. Filistin'e sessiz kalan Hamas'ın dahi Türkiye'yi devre dışı bırakmaya çalıştığı böylesine bir dönemden geçerken dünyada bir Osmanlı ruhu boşluğu var. Buna Cumhuriyet'in değerlerinde sahip çıkabiliriz. Tüm insanlığı, tüm dinleri bir arada yaşayıp, yaşatabiliriz' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Kadir Canpolat Filistin Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title