Haberler

Avrasya Araştırma Şirketi'nin son seçim anketi yayınlandı! İYİ Parti'nin yükselişi gibi düşüşü de sert oldu

Güncelleme:

Muhalefete yakınlığıyla bilinen Avrasya Araştırma Şirketi'nin başkanı Kemal Özkiraz, son anket sonuçlarını paylaştı. Ankette en dikkat çeken parti İYİ Parti oldu. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 12.6 olarak ölçüldü. Daha önce yapılan anketler ise İYİ Parti'nin 15 ve 16 bandında gittiği görülüyordu.

Türk siyaseti Süleyman Soylu ve Ümit Özdağ arasında yaşananlar nedeniyle hareketli günler geçiriyor. Sürece yönelik ne diyeceği merak edilen İyi Parti'den "Tiyatro" yorumu gelirken, bu tartışmaların gölgesinde son anket sonuçları açıklandı.

2 BİN 460 KİŞİ İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜLDÜ

Muhalefete yakınlığıyla bilinen anketçiler arasında yer alan Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, son yaptıkları anket hakkında bilgi verdi. 2 bin 460 kişi ile ve yüz yüze mülakat yöntemiyle yapılan araştırmada çarpıcı sonuçlar elde edildi.

KARARSIZLAR DAĞITILMADAN ÖNCE

"Erken seçim olması durumunda hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna kararsızlar dağıtılmadan önce seçmenlerin yüzde 28'i CHP, yüzde 27.1'i AK Parti, yüzde 11.6'sı İyi Parti, yüzde 9'u HDP, yüzde 5.4'ü MHP yanıtını verdi.

Muhalefete yakın anketçi Kemal Özkiraz son sonuçları açıkladı! İYİ Parti'deki kan kaybı gözden kaçmadı

İYİ PARTİ'DE CİDDİ KAYIP VAR

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ortaya çıkan sonuç ise İYİ Parti açısından iç açıcı olmadı. Önceki anketlerde yüzde 18'leri dahi gördüğü olan İYİ Parti'nin yüzde 12.6'ya kadar indiği görüldü. Bu kan kaybının partideki yaşanan değişimlerle ilgili olduğu iddia edildi.

Muhalefete yakın anketçi Kemal Özkiraz son sonuçları açıkladı! İYİ Parti'deki kan kaybı gözden kaçmadı

CHP, YÜZDE 30.5 ÇIKTI

Avrasya'nın anketine göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise diğer partiler şu şekilde sıralandı: CHP: Yüzde 30.5 AK Parti: Yüzde 29.5 İYİ Parti: Yüzde 12.6 HDP: Yüzde 9.9 MHP: Yüzde 5.7 DEVA: Yüzde 4.7 Zafer Partisi: Yüzde 2.2 Gelecek Partisi: Yüzde 1.9 Saadet Partisi: Yüzde 0.9 Yeniden Refah: Yüzde 0.7 TİP: Yüzde 0.5 Diğer: Yüzde 2.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Kemal Özkiraz İYİ Parti Haberler

500

Yorumlar (39)

Sadık:

Chp gelsin Türk vatandaşlıgından çıkarım

66
1053
yanıtYanıtla
Trgtyldz:

Sadık soyağacına bak o zaman

yanıt27
yanıt7
ANGARA BEBESİ:

Olmaz, önce 20 yıl CHP iktidarında yaşa sonra yaparsın, biz AKP iktidarı için ne hissettik, 20 yıldır ne çektik, sen ancak o zaman bizi anlarsın.

yanıt544
yanıt13
Ezgi Karayel:

Tamam , çıkarsın (!)

yanıt20
yanıt6
Muharrem Tezen:

MHP nin %8 kemik oyu vardır . Herkes oyunu satsa bile Ülkücüler asla satmaz .

128
550
yanıtYanıtla
Kuman:

Abi bu anketcileri ciddiye alan varmı acba merak ediyorum. Geçen ki seçimlerde MHP yi Yüzde Üç gösteriyorlardı yüzde 12 ye yakın oy aldı )

yanıt65
yanıt127
sivri :

Sen kendini avut anca öyle muhhharrreemm yüzde 3 ü geçemez MHP artık Bahçeli gitmediği sürece de MHP diye bir parti kalmayacak seçimlerde

yanıt21
yanıt20
Ezgi Karayel:

Gerçek ülkücülüğünu AKP'nin yanında yer alarak kaybetti .Gerçek ülkücü Zafer Partisi 'dir

yanıt21
yanıt25
Turgay Söyler:

iyi parti hiç yükselmedeki siz anketçiler parayı aldınız oylarını şişirdiniz

101
532
yanıtYanıtla
bekir yapici:

BIRAKIN BU ISLERI AK KOYUN KARA KOYUN SANDIKTA BELLI OLACAK AK PARTININ YÜZDE 25-27 KEMIKLESMIS SECMENI 2023 TE YINE IKDIDAR YAPMAYA YETMEYECEK BUNU ONLARDA BILIYOR ZATEN BU 2018 SECIMLERINDE BILE KENDINI GÖSTERMIS SINYALI VERMISTI AYRICA ISTANBUL VE DIGER BÜYÜK SEHIRLERDEKI YEREL SECIMDE BIR ISARET ARTIK KAYBETME KORKUSU KALPLERINE YERLESTI.

539
64
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title