Haberler

Muhalefet ile HDP arasında ipler geriliyor! Pervin Buldan, teröristbaşı Öcalan üzerinden tehdit etti

Güncelleme:

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yakınları ve avukatlarıyla görüştürülmemesi üzerinden muhalefete yüklendi. Buldan, "Kim bu meseleye demokratik çözüm üretmez, bu konu üzerinden milliyetçilik yarışına girerse çok büyük kaybeder. Her kim Kürt halkına seçmen gözüyle bakar, halkın iradesini tanımaz ise büyük kaybeder" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2023 seçimlerinde HDP'nin nasıl bir yol izleyeceği hala belirsizliğini korurken Pervin Buldan'dan muhalefete yönelik sert bir eleştiri geldi.

"İMRALI TECRİTİ NEDEN VAR?"

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın yakınları ve avukatlarıyla görüştürülmemesine değinen Pervin Buldan, "İmralı tecriti neden var? Bu soruya ne iktidar ne de bizim dışımızdaki muhalefet herhangi bir cevap veremiyor, verme cesaretini de gösteremiyor. İktidarın bekası için bir tecrit uygulandığını herkesin bilmesi gerekiyor. Çatışmalı süreci ve hukuksuzluk rejimini ayakta tutmak için İmralı tecritini devam ettirdiklerini hepimiz biliyoruz" dedi.

MUHALEFETE YÜKLENDİ

Açıklamasının devamında muhalefet partilerine de yüklenen Pervin Buldan, "Diyalog ve müzakere ekseninde bir çözüm siyaseti üretmemek, her hukuksuzluğu dile getirirken mutlak tecrit hukuksuzluğuna ses çıkarmamak, iktidarın değirmenine su taşımaktan öteye gitmez. 3-5 milliyetçi oy için Türkiye'nin bir yüz yılını daha mı heba etmek istiyorsunuz? Kim bu meseleye demokratik çözüm üretmez, bu konu üzerinden milliyetçilik yarışına girerse çok büyük kaybeder. Her kim Kürt halkına seçmen gözüyle bakar, halkın iradesini tanımaz ise büyük kaybeder" ifadelerini kullandı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Pervin Buldan Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (9)

batuhan aslan:

sen kimsinki kürtlerin oylarını cebinde sayıyosun aynı şekil diğer partiler kimki oy garanti ediyo kürt türk ayıran sizlersiniz halk bu işleri bırakı yıllar oldu Elbet biri gelecek hepinize ders verecek

238
48
yanıtYanıtla
FERDİ BAKIR:

Bir bunlar birde CHP eşit hak demokrasi VS vs vs diyorlar ama alakaları yok ikisininde.

170
68
yanıtYanıtla
ibrahim sarı:

Patron fırçalıyor, masadakilerden tık yok

176
33
yanıtYanıtla
Wonder Woman:

Kürt halkı seçmen değil mi?? Hepimiz seçmeniz kürt türk diye bu ülkenin insanlarını ayıramazsınız! Kürtleri kullanmayı bırakın kürtler sizden nefret ediyor.bu ülkenin bütün ferdi milliyetçilik duygusuyla yoğuruldu bu topraklarda

107
27
yanıtYanıtla
FERDİ BAKIR:

Üç beş milliyetçi oy diyor. Milliyetçileri 3-5 kişi kürt seçmenini binlerce kişi olarak görüyor. İyi parti ile MHP kenardaki partiler diyor.

88
38
yanıtYanıtla
Burak Ergül:

Sen kimsin ya kimi neyle tehdit ediyorsun . 1999 da idam kaldırılmasaydı imralı diye birşey var mıydı şimdi ?

33
1
yanıtYanıtla
Demir Acer :

iyi parti secimlere kadar yuzde 35 lere cikar cehepe nal toplar acik ve net

4
4
yanıtYanıtla
bekir yapici:

bu ülkeyi ve yargiyi muhalefetmi yönetiyor tamamen zirvalamis muhalefet yargiya mudahale etse ikdidardan farki kalirmi? varsa bir hukuksuzluk insan haklari mahkemesine bas vur muhalefete degil.

7
1
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

chp kendi ayağına sıkmaktan başka bişey yapmıyo acaba bilerek mi yapıyor diye düşünüyorum bazen bu gıdısle barajı bile geçemez çok büyük kaybedicek 2023 de jahrein olaylarında gençleri de kaybetti

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title