Haberler

Kamalak'tan 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza'ya Destek

Gectiğimiz günlerde kamuda kılık kıyafet serbestisine yönelik 'Özgürlük için 10 Milyon imza' kampanyası başlatan Memur-Sen'in, Ankara Sıhhıye'de açmış olduğu standa gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kampanyaya dilekçeyi...

Gectiğimiz günlerde kamuda kılık kıyafet serbestisine yönelik 'Özgürlük için 10 Milyon imza' kampanyası başlatan Memur-Sen'in, Ankara Sıhhıye'de açmış olduğu standa gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kampanyaya dilekçeyi imzalayarak destek verdi.

Memur-Sen'in bütün Türkiye genelinde başlattığı 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyasının Ankara'daki stantlarının ilki, dün Sıhhıye meydanında açıldı. Başörtüsünün özgür olması için başlatılan kampanyaya, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Genel Başkan Yardımcıları İlyas Tongüç ve Yaşar Canbay'da katılarak destek verdi. Çeşitli sivil toplum örgütü başkanlarının da katıldığı Sıhhıye'deki 'Başürtüsüne özgürlük standı' açılışında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kanunlara rağmen üniversitelerdeki kızların başörtülü oldukları için hala daha üniversite kapılarından geri çevrildiğini söyledi.

"Milletin inancıyla ilgili hiçbir yasağı tanımıyoruz" diyen Kamalak, "İktidara geldiğimizde ilkokul dahil hiçbir yasağı kabul etmeyeceğiz. Milletin inancıyla bağdaşmayan yasakları mevzuattan çıkaracağız" dedi. Kamalak, milletin inanç ve değerlerini hedef alan hiçbir uygulamanın kabul edilmez olduğunu vurgulayarak, "Yıllardan beri süren bir başörtüsü yasağıyla karşı karşıyayız. Bu anlamsız tutum için laiklik deniliyor ancak bu laiklik değildir. Laiklik herkesin inanç ve hürriyetini dayatmalar olmadan yaşayabildiği bir anlayıştır. Türkiye'de laiklik adı altında bugüne kadar zorbalık yapıldı. Artık bunların son bulmasını istiyor ve bunun gerçekleşmesi için mücadele veriyoruz" ifadelerini kullandı.

(MV) - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Mustafa Kamalak Memur Sen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title