Haberler

CHP'nin itirazı üzerine İYİ Parti'nin Mamak Belediye Başkan adayının adaylığı düşürüldü

Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara İl Seçim Kurulu'na itirazıyla İYİ Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Bayındır'ın adaylığı düşürüldü.

CHP'den Mamak Belediye Başkanlığına aday adayı olan Hüseyin Bayındır, CHP'den istifa ederek İyi Parti'ye geçmiş ve İYİ Parti Mamak Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmişti. CHP'den istifa etmeden, İYİ Parti listelerinden aday gösterildiğini belirlenen Bayındır'ın adaylığı düşürüldü.

CHP'nin itirazı üzerine İYİ Parti'nin Mamak Belediye Başkan adayının adaylığı düşürüldüHüseyin Bayındır

İL SEÇİM KURULU, CHP'NİN İTİRAZI ÜZERİNE TOPLANDI

Ankara İl Seçim Kurulu, Bayındır'ın CHP ve İYİ Parti'den aday adaylığı başvurusu yaptığını ve verilen süre içinde CHP'den istifa etmeden, İYİ Parti listelerinden aday gösterildiğini belirledi. Seçim Kurulu, CHP'nin duruma itiraz etmesiyle toplanarak İYİ Parti adayı Hüseyin Bayındır'ın Belediye Başkan adaylığını görüştü.

CHP'nin itirazı üzerine İYİ Parti'nin Mamak Belediye Başkan adayının adaylığı düşürüldü

İYİ PARTİ, BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN YENİ İSİM BİLDİRECEK

Bayındır'ın adaylığı, Siyasi Partiler Kanunu'nun, "Bir kimse, bir partiden ön seçim veya merkez adaylığı yoklamasına katıldıktan sonra başka bir partiden merkez adayı gösterilemez" hükmü uyarınca düşürüldü.

Ankara İl Seçim Kurulu, kesin aday listelerini 3 Mart Pazar sabahı saat 8.00'de asacak. İYİ Parti, bu tarihe kadar Mamak Belediye Başkan adaylığı için yeni bir isim bildirebilecek.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Hüseyin Bayındır İYİ Parti Ankara Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Mehmet Vatandaş:

Rezalete bak bir parti üyesi iken başka partiden aday olmak da ne demek?? Bu nasıl siyaset, nereye elimizi atsak elimizde kalıyor güzel ülkemin çivisini kaydırdılar.

39
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title