Haberler

İttifakta neler oluyor? CHP'nin başörtüsü hamlesinden sonra Akşener'in sözleri kafa karıştırdı

Güncelleme:

CHP'nin başörtüsünü güvence altına alan kanun teklifini TBMM'ye sunmasının ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener'den dikkat çeken bir çıkış geldi. Bugün yaptığı konuşmasını cumhuriyet değerleri, kadınlar ve gençler üzerine kuran Akşener'in ittifak vurgusundan çok parti vurgusunu ön plana çıkararak, "İYİ Parti iktidarına az kaldı" demesi de dikkat çekti.

Yeni yasama döneminin ilk grup toplantısında partililer ile buluşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasını cumhuriyet değerleri, kadınlar ve gençler üzerine kurdu.

"CUMHURİYET" VURGUSU YAPTI

Akşener konuşmasında "Bu devletin başına, laubalilik değil, ciddiyet yakışıyor. Çünkü bu aziz millet, zorbalığı değil, şefkati hak ediyor. Çünkü Türkiye, süfli bir zihniyetle değil, asaletle yönetilmeyi hak ediyor! Milletimiz; hırsıza, yolsuza, arsıza göz açtırmayan, bölmeyen, ayırmayan, ayrıştırmayan bir yönetim istiyor. İşte biz aziz milletimizin, bu asil talebini karşılamaya talibiz. Bu yüzden ülkemizi, her şeyden önce, bu ucube sistemden kurtaracak, cumhuriyet değerlerimizle, kadim devlet geleneklerimizle ve 21'inci yüzyılın ruhuyla milletimizi hak ettiği gibi, asaletle yöneteceğiz" dedi.

İTTİFAK'TA NELER OLUYOR?

Akşener'in "cumhuriyet, kadın ve gençler" üzerine kurulu sözleri ve CHP ile yürüttüğü Millet İttifakı'ndan ziyade kendi partisine vurgu yaparak "İYİ Parti iktidarına az kaldı" ifadesini kullanması kafaları karıştırdı. Gündem yaratan konuşmanın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun başörtüsü çıkışı ve CHP'nin Meclis'e sunduğu 3 maddelik kanun teklifinin hemen ardından gelmesi dikkat çekti.

CHP LİDERİNİN BAŞÖRTÜSÜ ÇIKIŞI GÜNDEM YARATTI

Kılıçdaroğlu 2 gün önce sosyal medya hesabından bir video paylaşarak "Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız" ifadelerini kullandı. Bu açıklamanın ardından CHP dün TBMM Başkanlığı'na 3 maddelik bir kanun teklifi sundu.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (30)

Selahattin ÖZYİĞİT:

şehidin anasına,avradına küfür edene arka çıkmak,,ufacık aykırı fikir beyan eden delegeleri kadın erkek demeden yöneticilerin zorbalığına ve darb edilmesi şefkat dediğiniz şey bunun gibi şeyler ise sizde zaten bunun gibi zorbalıklar gırla.Allah muhafaza birde devletin gücüne de sahip olursa

377
44
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Baş örtüsü konusunun Anayasaya sokulmasına karşıyım. Anayasamızın ilk dört maddesi değiştirilemez.

35
320
yanıtYanıtla
Selim Demir:

Sen gavur olabilirsin ama bu ülkenin %80 i müslüman

yanıt16
yanıt5
Hakan :

Başbakan başbakan başbakanımmmm

56
273
yanıtYanıtla
Başka Murat:

Birilerinin Başbakan olmasına da az kalmıştı ama olamamıştı!? sözde tarih verilerek Başbakan olunacaktı! hem de 15 Temmuz da! ne tesadüf değil mi! Bu millet kimi vezir edeceğini de rezil edeceğini de iyi bilir.

258
48
yanıtYanıtla
Cetin Telli:

Bu millet bu işi biraz geç algılıyor amma 2023 de akp zihniyetinin sandıgin dibine çakıldığını göreceksin merak etme

yanıt41
yanıt405
Bilir Kişi:

Cetin, seçimden sonra sende buraya gel de, senin de zırıl zırıl burada ağladığını görelim :)

yanıt7
yanıt2
yusuf laçin:

YIL OLMUŞ 2022 BAŞÖRTÜSÜ KONUŞULUYOR DAHA YUH YA AŞIN ARTIK BUNLARI AŞIN

254
13
yanıtYanıtla
Cetin Telli:

Ülkeyi yönetmeye talibiz diyor-İYİ parti yönetecek demiyor

92
137
yanıtYanıtla
Ali Ali:

IYI PARTI toplantisinda...." ülkeyi yönetecek arkadaşların tümü burada" diyor ;) ülkeyi yönetecek kadronun tümü IP toplantısında bulunuyorsa ve IYI PARTI IKTIDARINA az kaldi ... diyorsa neyi tartışıyorsunuz

yanıt3
yanıt0
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title