Haberler

İngiliz gazetesine konuşan İmamoğlu'nun röportaj sonunda söyledikleri AK Parti'yi fena kızdıracak

Güncelleme:

Türkiye iyiden iyiye seçim atmosferine girerken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu aldığı hapis cezası sonrası İngiltere'nin saygın gazetelerinden Financial Times'a dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin seçimde büyük bir yenilgi alacağını iddia eden İmamoğlu'nun röportajın sonunda söyledikleri ise AK Parti'yi bir hayli kızdıracak gibi; "Türkiye'de ilgili kurumlara dikte eden baskıcı bir mentalite var. Kimsenin onlara karşı olmasını istemiyorlar."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Financial Times'a konuştu. Türkiye seçim atmosferine girerken Financial Times'tan Ayla Jean Yackley'e konuşan İmamoğlu dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

"SEÇMEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I SANDIKTA CEZALANDIRACAK"

"Türkiye'de muhalefet lideri siyasi yasağın demokrasiyi baltaladığını söyledi" başlığıyla hazırlanan yazıda, "İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisini sandıkta cezalandıracağını öngörüyor" ifadesi yer aldı.

"ARALIK AYINDA VERİLEN CEZA SEÇİMİ DEĞİŞTİREBİLİR"

Makalede, "Türkiye'de cumhurbaşkanlığı için potansiyel adaylardan biri olan İmamoğlu, Erdoğan'ın partisinin demokrasiyi engelleme girişimi yüzünden büyük bir yenilgiye uğrayacağını söyledi. İmamoğlu, anketlerde acılı bir ekonomik kriz yüzünden desteği azalan Erdoğan'ın önünde çıkıyor. İmamoğlu aday olacağını hiçbir zaman açıklamasa da Aralık ayında verilen ceza seçimi değiştirebilir" denildi.

İMAMOĞLU: BU HÜKÜMET AĞIR BİR YENİLGİ ALACAKTIR

İmamoğlu, "Onlar demokrasiyibaltalıyorlar ve kelimenin tam anlamıyla insanların seçme özgürlüğünü reddediyorlar. Seçmen 2023 seçimlerinde sandıktan buna yanıt verecektir ve bu hükümet ağır bir yenilgi alacaktır" dedi.

"CEZANIN SEBEBİ İSTANBUL'U KAYBETMELERİ"

Bu yıl yapılacak seçimin Cumhurbaşkanı Erdoğan için en zor seçim olacağını aktaran Financial Times, İmamoğlu'nun farklı gruplardan seçmenin desteğini alabildiğine de dikkat çekti. İmamoğlu gazeteye, "Bana verilen ceza hükümetin İstanbul'u kaybederek yaşadığı büyük travmadan kaynaklanıyor" dedi.

"TÜRKİYE'DE KURUMLARA DİKTE EDEN BASKICI BİR MENTALİTE VAR"

Röportajın sonunda ise İmamoğlu, "Yargının ne kadar politize olduğunu görmek için sadece benim davama bakmanıza gerek yok. Bu durum demokrasiyietkiliyor. Türkiye'de ilgili kurumlara dikte eden baskıcı bir mentalite var. Kimsenin onlara karşı olmasını istemiyorlar" ifadesini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Financial Times Ekrem İmamoğlu AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (34)

Yavuz sivas:

Erdoğan diyenler Like Imamoğlu diyenler Dislike bassın mini bi anket yapalım

235
72
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

siyaset sahnesinde kim olursa hangi parti olursa olsun farketmez iktidara gelip devletin imkanlarını gayri ahlaki şekilde usülsüzce kullanılıp muhaliflere karşı namertçe hareket edenler her zaman emsali görülmemiş bir mağlubiyete şahit olurlar olacaklar

yanıt3
yanıt45
Ancinsan Toranaga:

Yaşa varol Koca Reis Recep Tayyip Erdoğan ????

yanıt39
yanıt4
Bilir Kişi:

sade vatandaş, seni listeye yazmış mıydım? Seçimden sonra kaybolma buralardan, Reis in balkon konuşmasını analiz edeceğiz :)

yanıt31
yanıt5
İlker UYSAL:

AÇ TAVUK KENDİSİNİ DARI AMBARINDA GÖRÜR

167
52
yanıtYanıtla
YILDIRAY YILDIRIM:

haklısın. AÇ millet AÇ AÇ bırakan kim?

yanıt29
yanıt97
Ancinsan Toranaga:

Yıldıray Yıldırım aç tavuk musun sen

yanıt12
yanıt1
ihtiyar:

Yılıray muhalefet bu sebepten kaybedecek hala anlamıyorlar mevzu vatansa aç kalmak daha iyidir açlık elbet biter ama vatanını böyle mecralarda kötülemek ülkesini karalamak asla unutulmaz burası Türkiye bize öğretilen önce vatan ve vatan namustur namusunu sağa sola şikayet eden bir siyasetçi Allah ıslah etsin

yanıt28
yanıt1
SAMET TEMAS:

Erdoğan gibi olmak istiyorsan önce uyduruk bir şiir yüzünden hapse gir, biraz çile çek de ondan sonra halkta ne karşılığın varmış onu görelim tiyatrocu kardeş.

167
45
yanıtYanıtla
x girilmez:

yunan maşası mı, ingiliz piyonumu sun her oraya gittiğinde sallayıp duruyorsun sırtını kim sıvazlıyor anlamayadık

147
35
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title