Haberler

İmamoğlu'nun davası öncesi Esenboğa'da gizli toplantı mı yapıldı? CHP iddiayı TBMM gündemine taşıdı

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası çıkan duruşmadan bir gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmaylarıyla davaya ilişkin toplantı yaptığına yönelik iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Esenboğa Havalimanı'nda yapıldığı öne sürülen toplantı iddiasına Cumhurbaşkanlığından herhangi bir yanıt gelmediğini belirten Torun, "Neden susuyorsunuz? Veremeyecek hesabınız mı var?" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ ve Mustafa Şen ile seçim kampanyasından sorumlu olan Prof. Ertan Aydın'ın İmamoğlu duruşmasından bir gün önce toplantı yaptığı, davadan çıkacak kararın iktidarı nasıl etkileyeceğinin tartışıldığı iddiası kamuoyunda büyük tartışma yaratmıştı.

CHP'Lİ TORUN İMAMOĞLU İDDİASINI TBMM'YE TAŞIDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, duruşmadan bir gün önce toplantı yapıldığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

"CUMHURBAŞKANLIĞINDAN HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI"

Torun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a 13 Aralık'taki toplantının doğru olup olmadığını sordu. Oktay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırlayan Torun "Kararın açıklanmasından bir gün önce, 13 Aralık tarihinde Esenboğa Havalimanı'nda, Erdoğan'ın başkanlığında, İmamoğlu davası ile ilgili özel bir toplantı yapıldığı yönündeki iddialar basına yansımış, ancak bu iddialar hakkında Cumhurbaşkanlığı'ndan herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Erdoğan'ın başkanlığında Esenboğa Havalimanı'nda bir toplantı yapılmış mıdır? Yapıldıysa gündemi nedir? Söz konusu toplantıda İmamoğlu davası gündeme gelmiş midir? Cumhurbaşkanlığı bünyesinde, siyasilere yönelik yargı süreçleri ile ilgili toplantılar yapılması rutin bir işlem midir, daha önce de bu kapsamda toplantılar yapılmış mıdır?" diye sordu.

İmamoğlu'nun davası öncesi Esenboğa'da gizli toplantı mı yapıldı? CHP iddiayı TBMM gündemine taşıdıCHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun.

"NEDEN SUSUYORSUNUZ?"

Torun "Saray ahalisi günlerdir bu skandala karşı suskun. Neden susuyorsunuz? Veremeyecek hesabınız mı var? Toplumun sorunları için mesai harcayıp toplantı yapmanız gerekirken seçilmiş belediye başkanımıza karşı kumpas mı kuruyorsunuz? İmamoğlu hakkındaki duruşmada senaryosu sarayda yazılan bir tiyatro sergilenmiştir. Bu herkesin bildiği bir gerçektir ve tarihe utanç vesikası olarak geçecektir" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu Ankara Haberler

500

Yorumlar (24)

Zamanla Akıllanan Adam:

SIRADAN BİR VATANDAŞ İMAMOĞLUNU KULLANDIĞI CÜMLEYİ BİR HAKİME KULLANSA ACABA NASIL CEZA VERİLİR BUNU DÜŞÜNMEK LAZIM. BEN AYNI HAKARETİ İMAMOĞLUNA YAPSAM KORUMALARINI ÜZERİME SALAR. DARP ETTİRİR.

242
112
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

Ülkemizi küçük düşürmek için ellerinden geleni arkasına bırakmıyorlar... bunlara ülkemi teslim edilir.

223
109
yanıtYanıtla
mustafa Can:

Boş tiyatrolarınızla hem gündemi hem de meclisi mesgul ediyorsunuz. Zorla kendi beceriksizliğinize cumhurbaşkanını katmaya çalışıyorsunuz.

207
103
yanıtYanıtla
Turgay Çakmak:

ALLAH AŞKINA Bİ SÖYLEYİNDE İKNA OLAYIM İMAMOGLU KİM BU MİLLET İÇİN NE YAPMIŞ ŞİŞİRDİGİNİZ BALON ELİNİZDE PATLAYACAKK

146
53
yanıtYanıtla
funy Cup:

ne yapmasını isterdin.

yanıt27
yanıt71
Ophy:

Google'ı açıyorsun, ibb icraatler yazıp tıklıyorsun. Google bedava arkadaşlar kullanalım.

yanıt34
yanıt34
HALİS ER:

yaptıkları değil de yapmadıkları ile ünlü bir isim. arıtma tesisi temel atmama töreni, hastane yolu yapmama ama aynı zamanda haliç e yüzen kort yapma vs vs vs vs vs

yanıt35
yanıt5
Yorumcu Davut :

saçmalığa bak. cumhurbaşkanlığı işi gücü bırakıp sizin saçma sapan, asparagas, uyduruk haberlerinize cevap yetiştirme ile mi uğraşacak. hakim ve savcılara hakaret eden istanbul şeysi elbette hakettiği cezayı alacak. adalet herkese lazım.

128
40
yanıtYanıtla
Yakup çebe:

Nerede boş iş var orada siz varsınız. Adam tabiiki toplantı yapar. Mahkeme kararı açıklandığında oynanan tiyatroyu türk milletide gördü.

111
51
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

kimse sizi sallamıyor takmıyor artık çünkü :D

82
74
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title