Haberler

İmamoğlu'ndan "Mal varlığınızı açıklayacak mısınız?" sorusuna net yanıt: Seçim öncesinde açıklayacağım

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu basın mensuplarının "Mal varlığınızı açıklayacak mısınız?" sorusuna "2014'te de, 2019'da da mal varlığımı açıklamıştım. Bu seçim öncesinde de mal varlığımı açıklayacağım" yanıtını verdi. Hatırlanacağı üzere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da dün mal varlığına ilişkin detayları paylaşmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın mal varlığı açıklaması sonrasında benzer bir duyuru yapıp yapmayacağı merak edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu basın mensuplarının konuyla ilgili sorusuna "2014'te de, 2019'da da mal varlığımı açıklamıştım. Bu seçim öncesinde de mal varlığımı açıklayacağım" cevabını verdi.

KURUM'UN VAATLERİNİ SORDULAR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultangazi'de basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum'un vaatleri sorulan İmamoğlu, "Her yıl 100 binlerce konut yapacağız diye kampanyalar yapan bir anlayış ve hiçbirini yapmayan, yaklaşık 10 yıldır 'yılda 100 bin konut' diye bir kampanya başlattılar, 'yılda 50 bin konut' diye bir kampanya başlattılar, hepsini toplasanız 100 bin konut yapmıyor" dedi.

"DOĞRU KAMPANYA YÖNETMİYOR"

"Şimdi kalkıyorsun, İstanbul seçimine giderken 650 bin konut diyorsun" diyen İmamoğlu, Kurum'u şu sözlerle eleştirdi; "650 bin konutun 500 milyar liranın üzerinde bir maliyeti var. İBB'nin 5 yıllık bütçesi neredeyse. Tamamen milleti aldatmaya dönük, içi boş, sistem kurmayan... Biz sistem öneriyoruz. Kendisini ispat edememiş, yönetim döneminde bir sürecin bir parçası sayın Kurum. Bu söylediklerini gerçekten Türkiye'nin konut yönetimin sivil toplumuna gidin, asla doğru olmadığını size söyler. Doğru bir kampanya yönetmiyor. Millet sıklıkla aldandığını biliyor, aldattığını da biliyor. Ne aldanana ne aldatana bu millet oy vermez."

"MAL VARLIĞIMI AÇIKLAYACAĞIM"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın mal varlığını açıkladığı anımsatılan İmamoğlu'na, "Siz mal varlığınızı açıklayacak mısınız?" sorusunu yöneltildi. İmamoğlu, "Ben 2014'te Beylikdüzü Belediye Başkanı olurken de mal varlığımı açıkladım, 2019'da da malvarlığımı açıkladım. Şimdi de açıklayacağım. Her dönem mal varlığımı açıkladım. Günü geldiğinde arkadaşlarım sizinle paylaşır" yanıtını verdi.

"BILBOARD" SUÇLAMASINA CEVAP VERDİ

Murat Kurum'un "Parasını verdiğimiz bilboardları söküyorlar" suçlamasına şu cevabı verdi; "Vah vah, çok üzüldüm! Kendisine buradan mağduriyet yaratmak istiyorsa bu hiç tutmaz. 5 yıldır devletin kurumu, benim vergilerimle çalışan TRT'de 1 dakika haberim yapılmadı. Devletin kurumları İBB'nin kampanyasını reklam olarak almadı. Türkiye'de 8-9 kanal bizim ilanlarımızı parasıyla bile almıyor. Neymiş, bilboardları söküyorlarmış! Vah vah, çok üzüldüm..."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş İstanbul Ankara Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

ARSLANOĞLU Hakan:

Tüm Aile bireyleriyle birlikte tüm mal varlığını açıklaması gerekir. Aile bireylerinin malı onun malı..

74
14
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Torunlarını amerikan vatandaşı yapıp acrupa üklkelşerinde şirket acanın cocukları torunlarıda acıklasdın mal varlıgını

yanıt43
yanıt13
Koko Lare:

beylikdüzündeki kumarhanelerınide söylermı acaba

42
31
yanıtYanıtla
Gerçekçi Olalım:

bu kadar mantıksız desteksiz atılmaz ki!!! kumarhanesi var, sen biliyorsun devlet bilmiyor... öyle bir şey olsa böyle bir adaya emniyetin başında Cumhurbaşkanı bizzat baskına gider.... seçime kadar da bütün televizyonlarda bu haber yayınlanır....

yanıt13
yanıt12
meko:

Mal mısın birader

yanıt6
yanıt0
sade vatandaş:

özellikle yüzüğü varmı falan varmı onu açıklasın sonra her şey belli olur

21
12
yanıtYanıtla
habar mabar:

zenginin malı züğürtün misali

24
6
yanıtYanıtla
Netherill:

siyasetçilerin mal varlığını hesaplayamazsın kimse o kadar aptal değil :D ama tüm siyasetçilerinin akrabalarıda dahil olmak üzere mal varlıklarını kontrol edersen aradaki farkı görürsün :)

25
0
yanıtYanıtla
İbrahim Demirel:

Türkiyede ki Hiç bir siyasinin mal varlığını açıklayacağını düşünmüyorum açıklayan olsa bile kesin yalan dolan şekilde açıklar. Bir kaç kişi dışında hiç bir siyasiye güvenmiyorum.

15
1
yanıtYanıtla
İbrahim Coşkun:

Seçim öncesi şimdi işte bu çok zengin oldu valla

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title