Haberler

"HDP'ye bakanlık verilebilir" sözleriyle büyük tartışma yaratan CHP'li Gürsel Tekin: İstifa etmeyi düşünmüyorum

Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde sarf ettiği "CHP iktidar olursa HDP'ye bakanlık verilebilir" sözleriyle büyük bir tartışmanın fitilini ateşleyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin yeni bir açıklama daha yaparak "Anayasayı hatırlatmanın böylesine tartışma konusu yaratabileceğini hiç düşünemedim" dedi. Yaptığı açıklamayla partisini zor duruma soktuğu için istifa edip etmeyeceği de sorulan Tekin, istifa etmeyi düşünmediğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ; konuk olduğu programda, "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna "HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" diye cevap vermişti.

GÜRSEL TEKİN'DEN YENİ AÇIKLAMA

Tekin'in bu sözleri kamuoyunda büyük tartışmaların yaşanmasına neden olurken çok sayıda isim bu sözler üzerinden CHP'ye yüklenmişti. Eleştirilerin odağında yer alan Gürsel Tekin, İnci Sözlük YouTube kanalında soruları yanıtlarken "HDP'ye Bakanlık verilebilir" sözleriyle ilgili de yeni ifadeler kullandı.

"TARTIŞMA KONUSU YARATABİLECEĞİNİ HİÇ DÜŞÜNMEDİM"

"Anayasayı hatırlatmanın böylesine tartışma konusu yaratabileceğini hiç düşünemedim" diyen Gürsel Tekin, istifa etmeyeceğini söyledi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Gürsel Tekin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Sanane Adımdan :

gerçekten iktidar olucaklarına inanan var mı :DD

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title