Haberler

HDP safını bir kez daha belli etti! Libya'ya olay ziyaret

Güncelleme:

Libya'da Türkiye'nin desteklediği güçlere karşı savaşan General Hafter, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyeti ağırladı. Hatimoğulları, Türkiye'nin Mavi Vatan politikasına karşı olduklarını belirterek, "Erdoğan'ın Libya'daki tek taraflı politikasını, özellikle deniz anlaşmasını kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet,Türkiye'nin Libya'daki resmi muhatap kabul ettiği Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne karşı savaşan isyancı Halife Hafter ile buluştu.

"DENİZ ANLAŞMASINI KABUL ETMİYORUZ"

Heyet, Libya'daki görüşmede, Türkiye'nin Mavi Vatan politikasına karşı olduklarını söyledi. Libya ve Türkiye arasındaki münhasır ekonomik bölge antlaşmasına karşı çıktıklarını belirten Hatimoğulları, "Erdoğan'ın Libya'daki tek taraflı politikasını, özellikle deniz anlaşmasını kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

TEZKERELERE HAYIR OYU KULLANMIŞTI

TBMM'de görüşülen Irak, Libya ve Suriye tezkerelerine karşı çıkan HDP, Türkiye'nin terör örgütü PKK ve YPG'ye yönelik operasyonlarıyla ilgili tezkerelere de hayır oyu kullandı.

BM, ULUSAL MUTABAKAT HÜKÜMETİ'Nİ TANIYOR

Libya'da 2011'de dönemin başbakanı Muammer Kaddafi'nin devrilmesinin ardından bir türlü siyasi düzen kurulamadı. Ülkenin batısında Trablus'ta yer alan Ulusal Mutabakat Hükümeti, Birleşmiş Milletler tarafından tanınıyor ve resmi olarak Libya Hükümeti olarak geçiyor. Türkiye'de Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne destek veriyor. Bayraktar TB-2 SİHA'lar, Türk donanmasının kurduğu hava savunma ağı ve Türk subaylarının eğittiği Libya askerleri, BAE, ABD, Rusya ve Fransa tarafından desteklenen Hafter güçlerine karşı büyük kazanımlar elde etti. Ulusal Mutabakat Hükümeti, Türkiye ile münhasır ekonomik alan antlaşması imzalayarak, Türkiye'nin Mavi Vatan tezine destek verdi. İsyancı General Halife Hafter öncülüğündeki Libya Temsilciler Meclisi ise Tobruk'ta bulunuyor.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Libya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500

Yorumlar (7)

YİGİT TÜRKALP:

bunları ülkeye almayın.hafter le siyaset yapsınlar.bu ülkenin ekmeği haram olsun size.nasıl insansınız siz.

10
1
yanıtYanıtla
TT:

Bu ülkeye giriş yapar yapmaz tutuklanmaları lazım...

9
1
yanıtYanıtla
Hsn:

hainlikte sınır tanımıyorsunuz sizin bu ülkeye girişiniz yasaklanmalı

10
0
yanıtYanıtla
Denden Semsem:

ülke dışında yapılan ülkemiz aleyhine etkinlikler çok olumsuz bir görünüm veriyor. chp bunu sık sık yapıor. seçim döneminde ise Ülkemiz içinde buna en müsait parti gizli ortaklarıydı onu kullandılar.

7
2
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

bunlar bide bu ulkeden para kazanıyorlar maaş alıyorlar

5
0
yanıtYanıtla
Akooo:

arkadaş ne cins insanlar ya..Aynı ülkede siyaset yapıyorlar birde utanmadan Mavi Vatan'a karşıyız diyorlar..Hadi Hafter'le görüşürsün anlarım da Mavi Vatan'a karşıyız ne demektir..Bir de utanmadan suratımıza bakıp maaş alıyorlar..Utanmazlar

0
0
yanıtYanıtla
Recep Çalim:

Biz nasıl Bir ülkeyiz arkadaş düşmanla görüşen ülke menfaatleri aleyhine çalışan bir malûm parti vekiline bir şey yapmıyoruz ülkeye girişine izin vermeyip vatandaşlıktan çıkarın mal varlığınıda kamulaştırin büyük devlet olduğumuzu bilelim..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title