Haberler

HDP Milletvekili Behçet Yıldırım Hakkında Yakalama Kararı Çıkartıldı

Güncelleme:

HDP Milletvekili Behçet Yıldırım hakkında Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkartıldı.

HDP Milletvekili Behçet Yıldırım hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

6 AYRI SUÇ DOSYASI

Suruç'ta patlama sonrasında yapılan basın açıklamalarına katılan HDP Milletvekili Behçet Yıldırım hakkında, 'örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suretiyle örgüt üyeliği', 'örgüt propagandası yapmak', 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet' suçlarından soruşturma açıldı. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında 6 ayrı suç dosyası ile ilgili iddianame hazırlanan Behçet Yıldırım'ın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davalara katılmaması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Savcılık ve mahkemeye gitmeyen HDP Milletvekili Behçet Yıldırım'ın savunmasının alınması için mahkeme heyeti tarafından yakalama kararı çıkartıldı.

BEHÇET YILDIRIM KARARI DOĞRULADI

Behçet Yıldırım hakkında çıkartılan yakalama kararını doğrulayarak, "İfadeye gitmediğimiz için yakalama kararı çıkartıldı. Savcılık ve mahkemede ifade vermediğimiz için mahkeme böyle bir karar çıkarttı. Mahkemeye ifade vereceğiz. Zorla olduğu için gideceğiz." dedi.

HDP'li VEKİL FERHAT ENCÜ GÖZALTINA ALINDI

HDP milletvekili Ferhat Encü'nün Şırnak Havaalanı'nda gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan Encü hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirtiliyor.

2 GÜN ÖNCE TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Terör soruşturması kapsamında daha önce tutuklanan HDP Şırnak Milletvekili Encü, Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevinden 2 gün önce tahliye edilmişti.

4 KASIM'DA TUTUKLANMIŞTI

​Encü, 4 Kasım 2016'da Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınmış, çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı.

Encü'nün avukatları müvekkillerinin tutuksuz yargılanması için mahkemeye tahliye talebinde bulunmuş, tutukluluk değerlendirmesini yapan mahkeme, Encü'nün tahliyesine karar vermişti.

İddianamede, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü hakkında, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ve mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına hükmedilmesi isteniyordu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Behçet Yıldırım Adıyaman 3.Sayfa Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title