Haberler

HDP'li İpekyüz, sağlık çalışanlarının taleplerini anlattı

Güncelleme:

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, sağlık çalışanlarının temel ücretlerinde iyileştirme istediğini kaydetti.

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, sağlık çalışanlarının temel ücretlerinde iyileştirme istediğini kaydetti.

İpekyüz, partisinin ve CHP'nin doktor kökenli bazı milletvekilleriyle, sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesini öngören kanun teklifine ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Dişhekimleri Birliğinin de aralarında bulunduğu sağlık alanındaki meslek örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda İpekyüz, yasama çalışmalarında muhalefet ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin alınmasının önemine değindi.

İpekyüz, bütün sağlık örgütlerinin, daha sağlıklı, mutlu yaşamak için ne yapabiliriz çabasında olduğunu anlatarak, sağlık çalışanlarının temel ücretlerinde iyileştirme istediğini kaydetti.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de uzun zamandır sağlıkçıların haklarını istediğini belirterek, "1 Aralık'ta geçen kanunla, o gün 350 dolar emekli pratisyen hekime verilen ücret, bugünkü düzenlemeyle 95 dolara düştü. Geri çekenler, 'Çok daha iyi düzenleme yapacağız' demişlerdi, sağlık çalışanlarını daha geri teklifle karşı karşıya bıraktılar." dedi.

Şeker, sağlıkçıların olumsuz çalışma koşulları, sağlıkta şiddet, özlük ve emeklilik haklarındaki sıkıntıların, Türkiye'de hekim göçüne yol açtığını savunarak, bu yıl 3 bin 225 hekimin yurt dışına gitmesinin beklendiğini, geçen yıl bu sayının 1405 hekim olduğunu anlattı. Şeker, "Çok sayıda uzman, alanında yetişmiş nadir hekimler bir bir göç ediyor. Buna karşı Meclisin yapması gereken; hekimleri Türkiye'de tutacak çalışma şartlarını ve özlük haklarını vermektir. Bu da temel ücretlerde artış ve emekliliğe yansımayla mümkün olacaktır. Bu çok daha geri olan teklifin iyileşmesi için hekimler grevde. Biz de hekimlerin haklarını alması için onlara destek olacağız." diye konuştu.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı da taleplerini sıralayarak, eleştirilerde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Necdet İpekyüz Milletvekili Batman Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title