Haberler

Gül: İradesine Sahip Vekilleri Meclis'e İstiyoruz

Gül, 22 Temmuz'da Milletin Meclis'ten Kaçan Milletvekili İstemediğini Belirterek, 'Biz Milletin Oyuna Sahip Çıkan, Kendi İradesine Sahip Vekillerin Meclis'e Gönderilmesini İstiyoruz' Dedi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, 22 Temmuz'da milletin Meclis'ten kaçan milletvekili istemediğini belirterek, "Biz milletin oyuna sahip çıkan, kendi iradesine sahip vekillerin Meclis'e gönderilmesini istiyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Gül, Kırıkkale'de gerçekleştiği mitingde seçmenleri AK Parti'de toplanmaya davet etti. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili açıklamalarda da bulunan Gül, "Biz Meclis'ten kaçan değil, Meclis'e gelen vekil istiyoruz. Siz sandıktan kaçar mısınız? Onlar Meclis'teki sandıktan kaçtılar. Görevlerini yapmadılar. Yapmadıkları şey milletin vicdanını sızlattı. DYP, ANAP, CHP ve MHP'li kardeşlerimin de vicdanını sızlattılar. Türkiye açık bir toplum. Gizli kapaklı işler yapılamaz. Yasa üç kez

cumhurbaşkanı seçmiş. Biz gelince durun bir dakika dediler. Böyle olmaz. Olan bana olmadı. Ben rahatım. Ben yanlış bir şey yapmadım. Olan milletimize oldu, millet iradesine karşı çıktılar. Bu pazar önemli bir gün. Sandık başına giderek, iradenizi göstermelisiniz" diye konuştu.

İktidarları dönemindeki hizmetlerini anlatan Gül, AK Parti hükümetinin özellikle sağlık, eğitim ve köylere yaptığı yatırımlarla adeta Türkiye'de yeni bir devrim yapıldığını söyledi. Bakan Gül, konuşmasında seçim meydanlarında muhalefetin karalama ve çamur atma kampanyası yürüttüğünü, ancak kendilerinin böyle yapmadıklarını belirterek, "Biz hizmetlerimizi anlatmak istiyoruz. Bizler boş laflarla, boş vaatlerle değil, halka hizmet etmek istiyoruz. Biz verdiğimiz sözleri tutuyoruz ve sizin karşınıza da

verdiğimiz sözleri tuttuğumuz için çıkabiliyoruz" dedi.

Kırıkkale mitingine Devlet Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Kütahya milletvekilleri, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kırıkkale eski milletvekilleri Murat Yılmazer ve Ramazan Can ile Kırıkkale milletvekili adayları Vahit Erdem, Mustafa Özbayrak, Turan Kıratlı, Orhan Aytekin, İl Başkanı Nuh Dağdelen de katıldı.

(SY-BÖ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title