Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır'da Açıklaması

"AK Parti'nin Diyarbakır'da belediye seçimlerinde kazanacağı başarı, aynı zamanda çözüm sürecine, barışa ve kardaşliğe sahip çıkmanın seçimi ve onun seçim zaferi olacaktır"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "AK Parti'nin Diyarbakır'da belediye seçimlerinde kazanacağı başarı, aynı zamanda çözüm sürecine, barışa ve kardaşliğe sahip çıkmanın seçimi ve onun seçim zaferi olacaktır" dedi.

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu'nun Kayapınar ilçesindeki seçim irtibat bürosunun açılış töreninde konuşan Eker, 30 Mart'ta Türkiye'nin özlediği barış iklimine kavuşacağı yeni dönemin kapısının aralanacağı seçim olması temennisinde bulunarak, Diyarbakır'ın da bu seçimlerle 15 yıldır özlemini duyduğu hizmetlere kavuşacağını söyledi.

Diyarbakır'ın bu seçimlerle barışın, huzurun, güvenin ve kalkınmanın yanı sıra şehircilik ve belediyecilik alanında da yeni dönemin kapısını açacağını ifade eden Eker, şöyle konuştu:

"Milletimiz, çözüm sürecinin engellenmesi yönünde birtakım kalkışmaların, komploların, tezgahların ne olduğunu biliyor ama Diyarbakır halkı herkesten daha fazla bunun değerini, anlamını biliyor. Bu seçimle Diyarbakır'da, Türkiye'de barışı, çözümü istemeyen ulusal ve uluslararası güçlerin bu hain planlarına en güzel cevabı Diyarbakır'dan vermiş olacağız. AK Parti'nin Diyarbakır'da belediye seçimlerinde kazanacağı başarı, aynı zamanda çözüm sürecine, barışa ve kardaşliğe sahip çıkmanın seçimi ve onun seçim zaferi olacaktır."

Ensarioğlu ise 30 Mart seçimlerinin sıradan olmadığını, Diyarbakır'ın, Türkiye'nin kaderinin yeniden çizileceğini anlattı.

Ensarioğlu,"Varsın, birileri demokratik cumhuriyetten bahsetsin, biz bu cumhuriyeti demokratikleştirmekle muşgulüz. Varsın, birisi 'demokratik özerkliği inşa ediyoruz' desin, biz yerel yönetimleri özerkleştirkmekle meşgulüz. Varsın, birileri siyasi istismarla varlığını sürdürsün, biz bu kenti imarla, inşayla ve projelerle meşgulüz" şeklinde konuştu.

Açılışa, AK Parti milletvekilleri Oya Eronat, Mine Lökbeyaz ve Mehmet Süleyman Hamzaoğulları'nın yanı sıra birçok partili ve vatandaş katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Mehdi Eker Diyarbakır Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

mehmet canliseli_serdarcan@hotmail.com:

akp yi çekemeyenler anten taksın okadar diyarbakır sizinle gurur duyuyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title