Haberler

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: "Ülkede turizmi farklı alanlarda yaygınlaştırmalıyız"

Güncelleme:

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: "Ülkede turizmi farklı alanlarda yaygınlaştırmalıyız"VAN - Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, insanların sadece Antalya ve Ege'nin deniz kıyılarında olmadığını belirterek, "Ülkede turizmi farklı alanlarda yaygınlaştırmalıyız" dedi.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay : "Ülkede turizmi farklı alanlarda yaygınlaştırmalıyız"

VAN - Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, insanların sadece Antalya ve Ege'nin deniz kıyılarında olmadığını belirterek, "Ülkede turizmi farklı alanlarda yaygınlaştırmalıyız" dedi.

Bir dizi etkinliğe katılmak üzere Van'a gelen eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kentte internet yayını yapan Van Tivi Ana Haber programına konuk oldu. Program sonrası gazetecilere konuşan eski Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Van ilini çok önemsediğini belirtti. Eski Bakan Günay, "Geçmiş yıllarda da defalarca Van'a geldim. Turizm fuarı, müze ve kazı gibi etkinlikler vesilesiyle gelmiştim. Kültür ve turizm alanında Van'ın bir çekim merkezi olacağına inanıyorum. Hem turizm fuarının 10. yılı hem de yarın Akdamar Adası'nda ayin töreni var. Bir de son zamanlarda derlediğim kitabım yayınlandı. Bununla ilgili bir imza günü yapılmak istendi. İlk imza günümü Van'da yaptım" diye konuştu.

"İnsanlar sadece Antalya ve Ege'nin deniz kıyılarında değil"

Akdamar Adası'ndaki ayinin kendi bakanlığı döneminde 2010 yılında başlattıklarını dile getiren Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayin törenlerini inanç turizmi açısından çok önemli olduğuna inanıyorum. 2010 yılından bu yana sadece bu ayinlere katılmak için binlerce kişi Van'a, Sümela Manastırı ve Antalya Demre'ye geliyor. Ülkede turizmi farklı alanlarda yaygınlaştırmalıyız. İnsanlar sadece Antalya ve Ege'nin deniz kıyılarında değil. Tarihimize, ören yerlerimize, inanç merkezlerimize, mutfağımıza, soframıza gelmeliler. Bu nedenle Akdamar Adası'nda yılda bir gün düzenlenen ayini Van için iyi bir tanıtım vesilesi olduğuna inanıyorum."

Eski Bakan Günay, İmkan olursa yarın Van'ın Akdamar Adası'ndaki tarihi Ermeni Kilisesi'ndeki ayin törenine katılacağını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ertuğrul Günay Antalya Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title