Haberler

Eski CHP Meclis Üyesi Zuhal Samlı'dan Kadınlara Konferans

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Zuhal Samlı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kapsamında Düzenlenen Konferansta Kadınlara Seslendi.

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Zuhal Samlı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen konferansta kadınlara seslendi.

Köşk Düğün Salonu'nda düzenlenen konferans büyük ilgi gördi. Sunuculuğunu Serdar Dinçer ve Nasip Çakır'ın yaptığı konferansın öncesinde, CHP Kadın Kolları Başkanı Zeynep Gürel kısa bir konuşma yaparak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, CHP Yönetim Kurulu Üyesi Zişan Bulut, Eski CHP Edirne Milletvekili Nejat Gencan da birer konuşma yaptı. Son olarak söz alan Eski CHP Meclis Üyesi Zuhal Samlı, yaptığı hararetli konuşmalarıyla salonu dolduran bayanlardan büyük alkış aldı. Konuşmasında Kadınlar Günü'nü kutlayan Zuhal Samlı, "Dünya Kadınlar Günü, kadın haklarının kazanılmasında nerelerden başlandığının ve bugünlere nasıl geldiğinin hatırlanması için özel bir gündür. Birçok ülkede kadın hakları çok ilerlemiş olsa da, ülkemizde ve gelişmekte olan ülkelerde kadın hakları ne yazık ki istenen seviyelere tam ulaşmış değildir. Örneğin; ülkemizin bir çok yöresinde, hepimizin bildiği üzere halen kız çocuklarını başlık parası ile evlendiren, kız çocuklarını miraslarından mahrum bırakmak isteyen, kız çocuklarını hiçe sayarak sadece erkek çocuklarının sayısını söyleyen ve en acısı 'töre' diyerek, hiçbir suçu olmayan kız evlatlarını gözlerini kırpmadan öldürebilen yada öldürtebilen aileler bulunmaktadır. Kız çocuklarını okutmayan, kız çocuğu okuyup da ne olacak diyen aileler halen mevcuttur" dedi. Evlenen genç kızların aile içi şiddete maruz kaldığını söyleyen Samlı, kadınların iş hayatında da haksızlıklarla karşı kaşıya kaldığını söyledi. Ezilen tarafın kadın olduğunu dile getiren Samlı, "Buna dur demek lazım sevgili arkadaşlarım, bu gidişe son vermek lazım. Sadece 8 Mart'larda değil, yılın her günü ezilen kadınlar için mücadele etmemiz lazım. Örgütlenmemiz lazım. Ata'mızın elleri öpülesi anası Zübeyde Hanım'a selam olsun, cepheye çıplak ayakla mermi taşıyan kadınlarımıza, Nene Hatun'umuza selam olsun. İlke ve devrimlerine sadık kalacağız Atam, emanetlerini sonuna kadar koruyacağız, sana layık çağdaş Türk kadınları olarak hep gösterdiğin yolda yürüyeceğiz, bize verdiğin hakları savunmaya devam edeceğiz. Artık ben hükümet olmak istiyorum, ortak akılla ülkeyi yönetmek, büyük bir halk desteğiyle iktidar olmak istiyorum. Bunun içinde güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi istiyorum. Değişim istiyorum, yenilenmek istiyorum. Çünkü sorunların çözüm adresi çağdaş, demokrat Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Ve partimizi, demokratikleştirerek güçlendireceğiz, halkla bütünleştirerek güçlendireceğiz, gençlerin ve kadınların katılımıyla güçlendireceğiz, sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaparak güçlendireceğiz, sosyal demokrasinin evrensel değerlerini sahiplenerek güçlendireceğiz" ifadelerini kaydetti.

Köşk Düğün Salonu'ndaki kutlamalar, pilav ve ayran ikramı ile yapılan çekilişlerle sona erdi.

(ÖÇ-RA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title