Haberler

"Deniz Feneri'ne Oğlunuz Gitti mi?"

Tunceli Bağımız Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Tayyip Erdoğan'a, "Oğlunuz da Buraya Gitti mi, Kendisine Para Verildi mi Oğlun Gemiyi Nereden Aldı?" Diye Sordu.

Tunceli Bağımız Milletvekili Kamer Genç, Almanya’daki Deniz Feneri e.V. davası iddianamesinde muhasebeci Firdevsi Ermiş’in, "Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan da zaman zaman, paraların çekildiği dönemlerde bu derneği ziyaret ederdi" sözlerinin yer aldığını belirterek, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, "Oğlunuz da buraya gitti mi, kendisine para verildi mi? Oğlun gemiyi nereden aldı?" diye sordu.

Genç, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan’ın şeffaf olmak zorunda olduğunu vurgulayarak, "Sen gecekonduda oturacaksın, geleceksin siyasete atılacaksın, başbakan olacaksın, dünyanın sayılı zenginleri arasına gireceksin, servetinin hesabını vermeyeceksin. Böyle bir şey olur mu? Bu servetinin nereden geldiğinin hesabını vereceksin" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın derneğin yöneticilerini tanımadığını iddia ettiği dernek yöneticisi ile fotoğrafının çıktığına işaret eden Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakanlık makamında oturan bir kişi hedef gösteremez. Çünkü devletin gücü var onun elinde. O vatandaşın yaşama hakkı dahil bütün haklarını tehlikeye sokmuş olur. Aydın Doğan’ın başına bir felaket gelse hedef gösteren kim? Tayyip Erdoğan."

Hedef işadamı olmamalı

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan TBMM’de Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ile düzenlediği basın toplantısında "Başbakan’ın hedefinde iş adamları ve medya olmamalı. Konuşmasının 45 dakikasını buna ayırıyorsa vay halimize" dedi. Baytok ise Deniz Feneri Derneği’nin Türkiye ayağının araştırılarak buraya ne kadar para transferi olduğunun ortaya çıkması için savcıların harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Ya biat, ya çatışma

DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır da, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında siyasetin basını işine geldiği gibi kullandığını söyledi. İşine gelmediğinde kara kutularını açıkladıklarını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title