Haberler

Davutoğlu'nun yardımcısından istismar olayıyla ilgili tepki çeken paylaşım! Attığı tweeti kaldırıp açıklama yapmak zorunda kaldı

Güncelleme:

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin'in 6 yaşındaki çocuğa istismar olayıyla ilgili yaptığı paylaşım tepkilere neden oldu. Bazı kullanıcılar Ahmet Davutoğlu'na seslenerek "Bu kadını partinizde tutacak mısınız?" ifadelerini kullanırken, Silkin tepkilerin ardından paylaşımını kaldırarak yazılı bir açıklama yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin, İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G'yi 6 yaşında evlendirdiği iddialarıyla ilgili tepki çeken bir paylaşım yaptı. Silkin paylaşımında, "Kadının beyanı esassa, İsmailağa'da da esastır, Kabataş'ta da esastır" ifadelerini kullandı.

GERİ ADIM ATTI

Ancak Silkin tepkilerin ardından geri adım atarak paylaşımını kaldırdı. Silkin'in kaldırdığı tweet kısa sürede gündem oldu. Bazı kullanıcılar Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'na seslenerek "Bu kadını partinizde tutacak mısınız?" dedi.

Davutoğlu'nun yardımcısından istismar olayıyla ilgili tepki çeken paylaşım! Attığı tweeti kaldırıp açıklama yapmak zorunda kaldı

AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALDI

Tepkiler üzerine Silkin konu hakkında bir yazılı açıklama yaparak şunları söyledi:

Türkiye uzun zamandır ne hazindir ki bir mesele yaşandığında ne yaşandığını değil; kimin yaşadığını, kimin yaşattığını dikkate alan bir ruh haline büründü. Bu sığ ve taraflı düşünce şekli her geçen gün biraz daha duygu dünyamıza egemen oluyor. Oysa meselelere evrensel ilkeler ve değerler ekseninde bakmayı başarabildiğimizde toplumsal açıdan pek çok sorunumuzun kendiliğinden ortadan kalkacağına inanan bir insanım. Söz konusu menfur hadise gündeme düşer düşmez, kan donduran bu iddialara yönelik ilk tepki gösteren siyasilerden biriyim.

"İLKESEL BİR ÇELİŞKİYE VE TUTARSIZLIĞA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİM"

Bu iddiaların sonuna kadar soruşturulması, kime ve nereye kadar uzanıyorsa uzansın bu sorumluların en ağır biçimde cezalandırılması gerektiğini daha önce de ifade ettim bugün de tekrar ifade ediyorum. Tepkilerimin hedefine de özellikle, bu konuya 'bizim camiamız' dürtüsüyle sessiz kalması muhtemel kimseleri koydum. Maksadını aşan ya da saptırılarak gündem edilen twitimde söylemeye çalıştığım şey açıklamamın başında da belirttiğim gibi ilkesel bir çelişkiye ve tutarsızlığa dikkat çekmekti."

Davutoğlu'nun yardımcısından istismar olayıyla ilgili tepki çeken paylaşım! Attığı tweeti kaldırıp açıklama yapmak zorunda kaldı

Mesut Şahin
Haberler.com - Politika

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Haberler

500

Yorumlar (9)

Demir Acer :

Bu beyinleri birileri kendine danisman diye ise alip bizim vergilerimizden dünyanın parasini veriyor yaziktir ya

258
51
yanıtYanıtla
polat tatar:

Biraz kendinizi zorlasanız kadının ne demek istediğini anlarsınız.

yanıt5
yanıt13
Hayber Oguz:

Asıl hedef ismail ağa birileri bir yerlerden düğmeye basıyor bir taşla hem İSLAM,hem CEMAAT zan altında bırakılıyor.Dünyanın en aptal insanı 6 yaşındaki çocuğunu evlendirmez.

48
85
yanıtYanıtla
bekir yapici:

hadi ordan 8 yil önce 13 yasinda hamile oldugu icin resmi rapor doktor sikayeti var ve sorusturma yapilmis

yanıt47
yanıt16
polat tatar:

Bu ülkeye ne oldu ki okuduğunu bile anlamamaya başladı. Kadın demiş ki, "o kadar deri elbiseli kişilerin olduğunu savundunuz, şimdi bu kızcağızın söylediklerine -konuşmamız caiz olmaz- diyorsunuz, çelişki yok mu?" demiş. Anlamamak için birileri direnmiş.

19
37
yanıtYanıtla
Zehra Çıladır:

Yazık yazık 6 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz bu nasıl bir zihniyet anlamıyorum. Oyuncakla oynayacak çocukların evlilikle bağdaştırmak bizim çocukluğumuzda biz böyle şeyler hiç duymadık. Görmedik. İnsanlığımdan utanır oldum. Bir kadının belki de bir annenin bunu söylemesi inanamıyorum.

12
4
yanıtYanıtla
ilkcan iyidir:

Ne yaşandığının derdindeyiz biz bu olayı kimin yaptığı önemli değil kim yaparsa yapsın sapıklıktır kınamakta en doğal hakkımız sema hnm

13
2
yanıtYanıtla
ilkcan iyidir:

Senden öğrenecektik evrensel ilkeyi cartı curtu laf kalabalıgı

9
4
yanıtYanıtla
Mustafa Elçi:

Sanki din İsmail Ağa cemaatine bağlı kapansa din elden gidecek ...bence bu cemaatler tekkeler kapatılmaz ise dön elden gidecek ...

3
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title