Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra ilk kez Irak'a resmi ziyarette bulunacak

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl sonra ilk kez Irak'a resmi ziyaret gerçekleştirecek. Nisan ayı sonunda gerçekleşecek ziyarette en önemli konu başlığı PKK terör örgütüyle mücadele olacak. Yaz aylarında Kuzey Irak'a düzenlenmesi beklenen operasyon tüm ayrıntılarıyla ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıllık aranın ardından nisan ayı sonunda Irak'a resmi ziyarette bulunacak. Tarihi ziyaretin ana gündem maddesi terörle mücadele ve yaz aylarında Kuzey Irak'a gerçekleşmesi beklenen operasyon olacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DİPLOMASİ TRAFİĞİNE KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK

Türkiye seçim maratonunu geride bırakırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diplomasi trafiğine kaldığı yerden başlayacak. Geçtiğimiz süreçte özellikle Körfez ülkeleri ve Yunanistan başta olmak üzere komşularla yeni bir dönem başlatan Türkiye bu kapsamda çalışmalarına devam ediyor.

12 YIL SONRA IRAK'A İLK ZİYARET

Terörle mücadele konusunda Türkiye'nin güney komşuları büyük önem arz ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi bir ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra ilk kez Irak'a resmi ziyarette bulunacak. En son başbakan olduğu dönemde Irak'a giden Erdoğan'ın nisan ayının sonunda gerçekleşmesi beklenen ziyaretinde en önemli konu başlığı terörle mücadele olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra ilk kez Irak'a resmi ziyarette bulunacak

TERÖRLE MÜCADELE VE KUZEY IRAK OPERASYONU EN ÖNEMLİ KONU BAŞLIĞI

Erdoğan'ın Irak'taki temaslarında terörle mücadele konusu tüm ayrıntılarıyla masaya yatırılacak. Yaz aylarında PKK terör örgütüne yönelik Kuzey Irak'a düzenlenmesi beklenen operasyon Irak'taki görüşmelerde ele alınacak.

FİDAN, KALIN VE GÜLER'DEN PEŞ PEŞE ZİYARETLER

Türkiye uzun süredir Irak'taki terör hedeflerinin yok edilmesine yönelik çalışmalar yürütüyor. Bu amaçla mayıs genel seçimlerinin hemen ardından diplomatik ve askeri hazırlıklara hız verilirken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan göreve gelir gelmez ağustos ayında Irak'a resmi ziyaret gerçekleştirdi. Daha sonra MİT Başkanı İbrahim Kalın Ocak 2024'te, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise şubat ayında Irak'ta hem merkezi hükümet hem de Kürt yönetimiyle görüştü.

BARZANİ MART AYINDA TÜRKİYE'YE GELMİŞTİ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ise mart ayının başında Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Öte yandan Türkiye'den askeri heyetler Irak sınırında 13 Mart'ta sınır güvenliği toplantısı gerçekleştirdi. Akabinde Fidan, Güler ve Kalın Bağdat'ta düzenlenen terör zirvesine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra ilk kez Irak'a resmi ziyarette bulunacak

"BU YAZ IRAK SINIRIYLA İLGİLİ SORUNLARI ÇÖZMÜŞ OLACAĞIZ"

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını "Bu yaz Irak sınırımızla ilgili sorunları çözmüş olacağız." ifadeleriyle ortaya koymuştu.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Operasyon Irak PKK Diplomasi Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (28)

Nurullah Aydın:

Asaletin yeter CUMHURBAŞKANIM

215
371
yanıtYanıtla
Onur Yener:

Tasmalıları bu yorumun altında buluşmuş...

yanıt11
yanıt23
ref:

Gittiği yerde toprak satışşı varmışymış sorsaydı

yanıt1
yanıt4
Firat Tas:

Bu sınır ötesi operasyon size kazandırmadı kazandırmayacak

145
149
yanıtYanıtla
Ali Tezel:

Başbakan sistemi geri gelmeli Cumhurbaşkanı Ayrı olmalı. Ülke ekonomisi ile ilgilenmeli erdoğan.

179
86
yanıtYanıtla
Hek Tor:

2017 referandumunda yüzde 51,5 mu yoksa yüzde 49 içinde miydin kardeş?

yanıt50
yanıt45
Güray Dilli :

İlgilenilen ekonomiyi gördük , görüyoruz...

yanıt13
yanıt3
mehmet:

demekki 12 yıldır bir şey yapılmamış.

154
50
yanıtYanıtla
Son Yörük:

Sevmeyenler olabilir ama sonuçta cumhurbaşkanı bu ülkeyi temsil eden biri bu yasına rağmen bu kadar uğraşması gerçekten takdire şayan bu ülke için yaptığı çok güzel şeyler var bunları görmek vede takdir etmek lazım.Baska partiden biri gelse 5 10 sene eski yapılanları değiştirmeye çalışmakla geçecek yine ülkede kaos eksik olmucak kimse sihirbaz değil herşeyi biranda düzeltecek herşeyden önce toplumun kendi düzelmeli ahlak yapımızı gözden geçmeli kanunlar daha iyi uygulanmalı.

48
37
yanıtYanıtla
KILIÇ ASLAN:

Bir emekli maaşı ile 4 gram altın alınabiliyor farkında mısınız ? En büyük para birimimizle 2 kişinin bir yemek yemesi söz konusu değil. Göreve geldiğinde ki peynr ekmek hesabını emekli için bir yapın, ondan sonra yaptığı çok güzel şeyler var deyin. Gidenler gelenlerden fazladır. Sezer örneğin israf yapmadı vs diye anılır ama kaç tane bankanın battığı dönemden sorumludur. Onlar söylenmez. Yani birini görüp diğerini görmüyorsanız kendinizi kandırırsınız.

yanıt5
yanıt6
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title