Haberler

CHP Manisa İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresi'nde İl Başkan Adayları Yarışıyor

Güncelleme:

CHP Manisa İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresi'nde, il başkan adayları Ferdi Zeyrek ile Semih Balaban'ın listeleri yarışıyor. Kongrede CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve diğer adaylar konuşmalar yaptı.

CHP Manisa İl Başkanlığına Ferdi Zeyrek seçildi

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel :

"Yerel seçimlerde büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız"

CHP Genel Başkan Aday Adayı İlhan Cihaner:

"Partiyi yeniden kurmak zorundayız"

MANİSA - CHP Manisa İl Teşkilatı'nın 38'inci Olağan Kongresi'nde Ferdi Zeyrek, il başkanı seçildi.

CHP Manisa İl Teşkilatı'nın 38'inci Olağan Kongresi Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Semih Balaban ile Ferdi Zeyrek'in il başkanlığı için yarıştığı kongreye, CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Genel Başkan Aday Adayı İlhan Cihaner, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen, CHP Parti Meclis Üyesi Pınar Uzun Okakın, belediye başkanları, delegeler ve partililer katıldı.

Gergin geçen toplantıda söz alan CHP Genel Başkan Aday Adayı İlhan Cihaner, "Partiyi yeniden kurmak zorundayız. Devrimci bir tutumla, cesaretle partiyi yeniden kurmak zorundayız. Şu anda bir vekalet savaşı yürütülüyor. Bir tarafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin etrafında toplanan ve bugünkü sorunların tamamından sorumlu olan tamamının altında imzası olan bir yapı var. Öbür tarafta da hala iktidarını devam ettirmek isteyen 'genel merkez' diye bir yapı var. Eğer bu ikisinden de kadro olarak, yönetim anlayışı olarak, izledikleri siyaset olarak kurtulamazsak Cumhuriyet Halk Partisi'nde ilerletici bir yenilenmeye ya da dönüşüme yol veremeyiz" dedi.

"Fethullah eskisi danışmanların siyasi laboratuvarı olmuş"

Partisinin son 15-20 yılındaki yapılanmasını eleştiren Cihaner, "Bu Cumhuriyet Halk Partisi son 15-20 yıldır olduğu gibi siyasetsizliğe bulaşmış, bazen siyasal İslamcı bazen aşırı milliyetçi olan AK Parti eskisi danışmanların, Fethullah eskisi danışmanların siyasi laboratuvarı olmuş, güne göre tepki veren bir siyasi parti mi olacak yoksa tüzüğümüzde tarif edildiği ve tabanımızın da benimsediği gibi sol, sosyal demokrat, Atatürk ilkelerine bağlı, laikliği ödünsüz savunan, halkçı, devrimci bir Cumhuriyet Halk Partisi mi olacak? Tartışmamız gereken şey bu" diye konuştu.

"Büyük şoku, büyük çöküşü damarımızda hissettik"

Memleketi Manisa'da partisinin genel kuruluna katılan CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel ise neden aday olduğuyla ilgili şöyle konuştu:

"14 Mayıs'ta büyük şoku, büyük çöküşü, büyük üzüntüyü hep birlikte damarımızda hissettik. 28'ine kadar yine bir gayret koşturduk. Ama sonuç referandum, Ekmelettin İhsanoğlu, Muharrem İnce seçimlerinde ve 2019 seçimlerinin il genel meclisi sonuçlarında olduğu gibi yüzde 52, yüzde 48 dengesini değiştirmedi. Maalesef değiştirmedi. Bu bizim bir sorgulamaya, yeniden düşünmeye, yeni bir yol bulmaya ve tartışmaya ihtiyacımızı ortaya çıkardı."

"Yerel seçimlerde tehlikeyle karşı karşıyayız"

Önümüzdeki yerel seçimlere de değinen Özel, "Eğer sağlıklı bir itirazı sağlıklı bir öz eleştiriyi yeni bir yol yürüyüşü sağlamazsak hep birlikte önümüzdeki yerel seçimlerde büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız. Dünyadaki bütün diktatörler seçime katılım oranının muhalefetteki düşüşünden beslenirler. Sizin omzunuz düştüyse beyefendinin yüzü gülmeye başlar. Çünkü biz enerjimizi kaybedersek seçmen siyasi partilerden, muhalefetten ve siyasetten umudunu keser. Sandıktan uzaklaşır. Bu tehlikeye karşı bir itiraz bir yenileniş ve yeni bir yol yürüyüşüne ihtiyaç vardı. Ben Özgür Özel olarak şunu söyledim. Kaybeden takımda santrafor olarak oynayacağıma kazanacak şampiyon takımda her mevkiye talibim dedim. Manisa benim evim. Bana eğer takımın başına geç diyorlarsa ben bu takımı şampiyon yaparım" diye konuştu.

İl başkan adaylarının konuşmalarının ardından oy kullanma işlemine geçildi. Sandıkların kapanması sonrası yapılan sayımda Ferdi Zeyrek 342, delegenin oyunu alarak yeni il başkanı seçildi. Semih Balaban ise 256 oyda kaldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Özgür Özel Balaban Manisa Yerel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title