Haberler

CHP'li Burak Erbay, yanında getirdiği portakalları Meclis kürsüsüne döktü

Güncelleme:

TBMM'de bütçe görüşmeleri devam ederken CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, portakal üreticisinin sorunlarını dile getirdi. Memleketi karış karış gezdiklerini ve vatandaşın sorunlarını dinlediklerini ifade eden Erbay, yanında getirdiği bir kasa portakalı Meclis kürsüsüne döktü.

TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında söz alan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, portakal üreticilerinin sorunlarına dikkat çekmek için kürsüye yanında bir kasa portakalla geldi. Çiftçinin yaşadığı sorunları dile getiren Erbay, konuşmasının sonunda yanında getirdiği bir kasa portakalı Meclis kürsüsünden aşağı döktü.

"BEN BU PORTAKALLAR SAYESİNDE OKUDUM"

CHP'li Erbay, üreticilerin sorunlarını dile getirmek için Meclis'te ilginç bir protestoya imza attı. Yanında getirdiği portakalları meclis küsünden dökmeden önce bir de konuşmaya imza atan Erbay, "Ben portakal üreticisi bir ailenin çocuğuyum. Bu portakallar sayesinde okudum. Üretici zor durumda" dedi.

"ÜRETİCİ İLAÇ VE GÜBRE ALAMIYOR"

Açıklamalarına devam eden Erbay, "Türkiye'yi karış karış dolaşıyoruz. İnsanlar dertli, bu bütçe için daha önce de söyledik işçi yok, emekçi yok, köylü de yok. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Milletin efendisidir" dediği köylü yok bu bütçede. Gübre alamıyorlar, ilaç alamıyorlar. Mersin vekilimiz bahsetti, limon üreticileri ağaçlarını kesiyor. Limon üreticisi bitmiş durumda, şimdi sıra narenciye üreticisinde. Eğer Rusya ile görüşülüp, kapılar açılmazsa narenciye ağaçları da kesilmek zorunda kalacak. Onların selamını size getirdim, git sesimiz ol dediler" diye konuştu.

PORTAKALLARI DÖKERKEN MİKROFONUN SESİ KISILDI

CHP'li Erbay'ın konuşmasının devamında kasadaki portakalları Meclis kürsüsünden dökmesinin ardından Meclis Başkan Vekili de duruma müdahale ederek, "Bu yaptığınız doğru değil" dedi ve Erbay'ın konuştuğu mikrofondan sesin alınmasını istedi. Bu sırada CHP ve AK Parti milletvekillerinin bulunduğu sıralarda da hareketlilik yaşandığı görüldü. CHP'li vekiller arkadaşlarını alkışlarken, AK Partililer ise duruma tepki gösterdi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Yusuf Kırcan:

Portakalı meclise getirip şov yapıyorsunuz. Ama pazarda en kötü portakalın kilosu 6-7 lira. Nasıl para kazanamıyorlar?

43
25
yanıtYanıtla
serhat karakaş:

Aracılar kazanıyor.

yanıt11
yanıt2
ERKAN :

zaten üretici kazanamıyor demiş komisyoncu değil. tehooo daha konuyu anlamadan saldırmışsın

yanıt6
yanıt2
Ramazotti Xxx:

Her fırsatta muhalefet rusyayla ne işimiz var neden s400 aldık diyor nükler santrali neden ruslar yapıyor diyor şimdide rusyayla konuşun kapıları acsın diyorlar anlmak mümkün değil

40
20
yanıtYanıtla
ERKAN :

zaten siz anladığınızda muasır medeniyet seviyesine ulaşacağız.

yanıt2
yanıt5
senata silva:

Show yapıyor..)) Çok ucuz işler..

25
27
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

Türkiye Büyük MİLLET Meclisi, Hiç kimsenin show yapacağı bir yer değildir. Ne AKP, ne CHP nede diğer partiler. Hepsi sorun çözmek için oradalar. Aksi hareketler ülkeye zarar veriyor.Show yapmak milletin derdine derman olmuyor. Aklı başında siyasetçi, halkı arkasına alarak sorunlu yönetimi yada kişileri kanunlar önünde, üzerlerine giydikleri , milletden aldıkları dokunulmazlığının kaldırılması ve buna benzer eylemlerle ciddi anlamda baskı kurabilmelidir. Neticeye hasret kaldığımız zamandayız.

19
9
yanıtYanıtla
serhat karakaş:

Üretici ağlıyorsa memleket ağlıyordur ve batıyordur :((

15
10
yanıtYanıtla
Sahin Turkmen:

Pazarda en dandik portakalın 3 kilosu 10 liraya satılıyor. Neyin mağduriyetini yapıyorsun.

12
7
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Adana’da yaşıyorum Koza’ndan Adana merkeze gelen portakallar kilosu 5 TL , geçen sene 1-2 TL idi ve bu daha iyi günlerimiz

8
2
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title